Acasa Chrysler Chrysler obtine primul profit trimestrial in „era Fiat”

Chrysler obtine primul profit trimestrial in „era Fiat”

de Vlad Barza

Chrysler 200 (sursa - Chrysler)

Producatorul auto american Chrysler a obtinut in primul trimestru un profit net de peste 100 milioane dolari, fiind prima data cand compania afiseaza rezultate pozitive de cand a iesit de sub protectia legii falimentului in 2009 si a fost apoi salvata de Fiat, noteaza Bloomberg. Si vanzarile au urcat, iar compania priveste cu optimism spre viitor, fiind posibil ca la final de an Fiat sa devina actionar majoritar.

In primul trimestru din 2010 Chrysler inregistra pierderi nete de 196 milioane dolari, iar trimestrul trecut lucrurile s-au imbunatatit, iar compania a postat profit net de 116 milioane dolari. Si vanzarile au avansat puternic, cu 35%, spre 13,1 miliarde dolari.

E prima data dupa 2007 cand Chrysler realizeaza profit trimestrial, iar compania a fost salvata in 2009 de faliment de guvernele din SUA si Canada, iar apoi s-a relansat cu ajutorul Fiat care a ajuns sa detina 45% din Chrysler.

Sergio Marchionne, omul care conduce atat Chrysler cat si Fiat si-a propus ca profitul net al Chrysler sa fie undeva intre 200 si 500 milioane dolari anul acesta, iar livrarile sa creasca la doua milioane de masini, avans de 32% fata de 2010. Livrarile pe plan mondial au avansat cu 18% in primele trei luni, spre 394.000 de unitati.

Lasa un comentariu