Acasa Industrie Japonezii de la Calsonic incep in 2018 constructia unei noi fabrici de componente auto in tara si au discutat subiectul cu autoritatile

Japonezii de la Calsonic incep in 2018 constructia unei noi fabrici de componente auto in tara si au discutat subiectul cu autoritatile

de Vlad Barza

Japonezii de la Calsonic Kansei demareaza in 2018 constructia unei noi fabrici langa Ploiesti – unde are deja o unitate din 2006 – si vor transfera in Romania capacitati de productie din Asia. Japonezii au discutat luni, 29 mai, cu Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si  Antreprenoriat.


Investitia de tip greenfield a Calsonic Kansei presupune constructia unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto. Aceasta va fi demarata in 2018, urmand sa inceapa productia de serie  in 2020, generand pana la 370 de noi locuri de munca.

Noua unitate de productie va fi construita in vecinatatea celei existente in Ploiesti, investitie demarata de companie in 2006 si care in prezent are 630 de angajati. Calsonic Kansei produce in Romania Radiatoare pentru sisteme de racire, intercoolere, incalzitoare si sisteme de aer conditionat.

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, etc…). Compania are peste 80 de fabrici de productie in care se realizeaza sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare si sisteme termice pentru automobile.

Calsonic are 22.000 de angajati in lume si a fost infiintata in 1938. In Europa japonezii au fabrici in Marea Britanie, Spania, Franta, Germania si Rusia.

Lasa un comentariu