Acasa Daimler Daimler si Bosch se aliaza pentru dezvoltarea masinilor care se conduc singure

Daimler si Bosch se aliaza pentru dezvoltarea masinilor care se conduc singure

de Vlad Barza

Mobilitate urbana in viziunea Bosch (sursa - Bosch)

Grupul german Daimler si celebrul producator de componente Bosch au anuntat incheierea unei aliante pentru accelerarea dezvoltarii de masini care se pot conduce singure, rezultatul urmand a fi vazut la inceputul deceniului urmator. Cele doua companii spun ca utilizatorii vor putea chema masina prin aplicatie si vor fi dusi la destinatie automat.

Pactul este gandit sa fie complementar. Daimler are experienta la capitolul productie de masini, iar Bosch se va ocupa de software si de algoritmii necesari. Pentru Daimler alianta cu Bosch reprezinta un mare avantaj fiindca nu va mai trebui sa dezvolte singura aceste capitole, astfel ca masinile vor ajunge mai repede pe sosele.

Scenariul este ca utilizatorii sa poata chema prin aplicatie masinile autonome, acestea sa ii duca unde au nevoie in oras, avantajele tinand de fluenta traficului si de faptul ca si cei care din varii motive nu pot conduce, se vor putea folosi de aceste servicii.

Companii de tehnologie precum Google sau Uber sunt extrem de prezente in domeniul masinilor autonome, insa tot mai multe companii auto de traditie se implica, dar aleg sa dezvolte pas cu pas tehnologia si nu sa treaca direct la masina 100% autonoma.

Companiile dezvolta solutii pe o piata de la care se asteapta cresteri fulminante. Un studiu al Goldman Sachs evalua piata sistemelor de asistenta a soferilor la 3 miliarde dolari si estima ca aceasta piata, inclusiv sistemele care fac ca masinile sa fie autonome, va ajunge la 96 miliarde dolari in 2025 si la 290 mliarde dolari in 2035.

Lasa un comentariu