Acasa Industrie Producatorul spaniol de piese auto Gestamp face obiectul celei mai mari intrari pe bursa din Europa in 2017

Producatorul spaniol de piese auto Gestamp face obiectul celei mai mari intrari pe bursa din Europa in 2017

de Vlad Barza

Intr-o fabrica Gestamp (sursa - Gestamp)

Producatorul spaniol de componente auto Gestamp, care recent a anuntat o preluare in Romania, se pregateste sa intre pe bursa, IPO-ul fiind pana acum cel mai mare al unei companii europene in acest an. Gestamp are 34.000 de angajati, s-a infiintat acum 20 de ani si produce in 21 de tari, inclusiv in Romania.

Actiunile companiei vor fi listate la Madrid, Barcelona, Bilbao si Valencia, iar compania este evaluata la 3,6 miliarde dolari. Anul trecut Gestamp a avut profit de 348 milioane euro si venituri totale de 7,5 miliarde euro. Compania va pune pe bursa un sfert din actiuni.

Gestamp a luat fiinta in 1997 cand cativa producatori mai mici din industria presajului si-au unit activitatile.

Compania s-a extins si acum are 95 de fabrici in 21 de tari, numarul de angajati fiind de 34.000. Alte zece unitati sunt in constructie.

Compania este una dintre putinele din industria componentelor auto care a anuntat investitii noi in Marea Britanie, urmand sa construiasca o fabrica in Staffordshire, cu investitii de 70 milioane lire.

Gestamp anuntase la inceput de martie 2017 achizitionarea unei fabrici de langa Pitesti care produce componente auto pentru Dacia. Compania preluata este amplasata in zona limitrofa a orasului Pitesti, avand peste 200 de angajati si o valoare totala de 17 milioane euro a facturilor emise in anul 2016

Surse: Reuters, Financial Times

Lasa un comentariu