Acasa Curiozitati Caravana de masini electrice plecata in jurul lumii ajunge si in Romania, unde va parcurge 1.100 km

Caravana de masini electrice plecata in jurul lumii ajunge si in Romania, unde va parcurge 1.100 km

de Adrian Mitrea

Echipaje 80edays 2016 (sursa - 80edays.com)

Un total de 11 echipaje formate din pasionati de masini electrice, plecati intr-un tur de forta prin lume, ajung in curand in Romania, urmand sa parcurga circa 1.100 km la noi in tara. Echipajele ar trebui sa intre in Romania in data de 13 august pe la Vama Siret, dinspre Ucraina, iar apoi vor trece (cu oprire) prin orasele Suceava, Bucuresti, Brasov, Sibiu si Arad.

Evenimentul, intitulat 80edays, presupune parcurgerea a 25.000 km in 80 de zile sau mai putin, prin traversarea a peste 20 de tari, pe trei continente. Participa 11 echipaje din 9 tari.

Concurentii au plecat in data de 15 iunie din Barcelona, Spania, avand ca tinta stabilirea unui record mondial: inconjurul lumii cu vehicule 100% electrice in 80 de zile sau mai putin.

Participantii la aceasta editie a 80edays provin din Germania, Spania, Elvetia, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China si SUA. Ei conduc masini Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza, iar echipa din Ungaria participa cu un autobuz electric, fabricatie proprie.

Scopul evenimentului este sa arate intregii lumi ca vehiculele electrice sunt o modalitate sustenabila de a parcurge distante mari, fara emisii de esapament. Pentru a sublinia si mai mult acest scop, echipele planteaza pe traseu copaci pentru a marca punctele prin care au trecut. De asemenea, un parteneriat a fost incheiat cu organizatia myclimate.org pentru a planta copaci in Nicaragua si astfel sa diminueze amprenta de monoxid de carbon creata de parcurgerea traseului.

Trecerea prin Bucuresti a echipajelor este marcata in doua moduri. In 15 august va fi plantat un copac in Parcul Izvor, pentru a nota trecerea prin capitala Romaniei, iar in a doua parte a zilei se va organiza o expozitie in Piata George Enescu la Grand Hotel Continental, pe Calea Victoriei 56, incepand cu ora 17:00, unde participantii isi vor expune masinile si vor povesti cu toti cei interesati despre aventurile lor.

In data de 16 august echipele se vor indrepta spre Brasov, cu o scurta oprire in Ploiesti pentru a incarca la statia de la Kaufland. Apoi, in Brasov va exista o prezentare si o conferinta de presa la Centrul Comercial Coresi. De acolo, drumul va continua catre Sibiu, de unde participantii vor face o incursiune si pe Transfagarasan.

Ultima oprire va fi in Arad, in 18 august, de unde cele 11 echipe vor parasi Romania si vor trece in Ungaria.

Lista Participanti 80edays 2016

Traseu 80edays 2016

Lasa un comentariu