Acasa Volkswagen Un angajat Volkswagen, banuit ca a distrus probe legate de scandalul emisiilor

Un angajat Volkswagen, banuit ca a distrus probe legate de scandalul emisiilor

de Vlad Barza

Sigla Volkswagen (sursa - Volkswagen)

Un angajat al Volkswagen este banuit ca ar fi distrus probe legate de uriasul scandal al pacalirii testelor de emisii, spun reprezentanti ai parchetului din orasul german Braunschweig, citati de AFP. Scandalul a izbucnit in septembrie 2015 si vizeaza peste 11 milioane de masini, insa pana acum nimeni nu a fost condamnat.

Procuratura din Braunschweig a deschis o ancheta legata de posibila distrugere a unor probe legate de scandalul emisiilor. Un jurist de rang inalt este banuit ca si-a pus colegii sa distruga probe, stergandu-le de pe calculatoare si punandu-le pe stick-uri USB. O parte dintre date au fost recuperate si autoritatile estimeaza ca ancheta nu va avea de suferit si nu va fi incetinita din cauza informatiilor pierdute.

Informatiile au fost furnizate de televiziunile NDR si WDR, dar si de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Grupul Volkswagen nu a comentat informatia, dat fiind ca este vorba de o ancheta in curs.

Uriasul scandal al emisiilor a izbucnit in septembrie anul trecut si vizeaza 11 milioane de masini pe plan mondial, dintre care 8,5 milioane in UE. Scandalul isi are originile in 2005, cand cativa ingineri ai departamentului dezvoltare au decis sa modifice soft-ul de gestiune a motorului pentru a satisface normele americane severe pentru emisiile poluante.

Nimeni nu a fost condamnat si nu este inca foarte clar cati dintre directorii companiei stiau despre uriasa trisare. Presa a scris in repetate randuri ca programul era cunoscut de oamenii de la varful companiei.

Lasa un comentariu