Acasa Renault Renault spune ca toate vehiculele sale noi corespund normelor de poluare si vine cu doua ipoteze despre testele la care nu a iesit bine

Renault spune ca toate vehiculele sale noi corespund normelor de poluare si vine cu doua ipoteze despre testele la care nu a iesit bine

de Vlad Barza

Logo Renault (sursa - Renault)

Constructorul auto Renault, aflat in dificultate dupa anuntul legat de depasirea normelor de poluare la masinile sale diesel, a spus vineri ca modelele sale noi corespund normelor de poluare, scrie AFP. Renault vine si cu ipoteze in legatura cu rezultatele nefavorabile de la testele facute recent de autoritati, una fiind ca a fost testat un vehicul defect.

Norma Euro6 este in vigoare din septembrie 2015 pentru vehiculele noi vandute, insa teste anterioare facute in Germania aratau ca unele modele Renault depaseau de cateva ori limitele admise de emisii de CO2.

Si testele facute de autoritatile franceze dupa izbucnirea scandalului Volkswagen au aratat ca modele ale Renault si ale altor doi constructori straini depaseau normele atat la CO2, cat si la NOx. Insa nu a fost descoperit niciun soft gandit sa pacaleasca testele.

Renault a emis vineri doua ipoteze pentru explicarea rezultatelor ce indicau depasirea normelor de poluare: 1) poate ca a fost testat un vehicul mai vechi ce fusese vandut inaintea intrarii in vigoare a normei Euro 6. 2) poate a fost testat un vehicul care avea o problema tehnica.

Renault spune ca o comisie tehnica independenta are ca obiect sa verifice daca masinile constructorilor francezi sunt echipate cu programe asemanatoare cu cele puse de Volkswagen. In total vor fi  testate 100 de vehicule aflate in circulatie, dintre care 25 ale Renault. Pana la final de decembrie fusesera testate in Franta 11 vehicule din toate marcile, dintre care patru erau Renault. Testele arata ca nu este prezent niciun soft, ceea ce reprezinta o veste excelenta pentru Renault.

Renault a explicat ca investigatorii au verificat in ce mod utilizeaza tehnologiile conexe emisiilor si a adaugat ca au fost perchezitii si la fabrici si unitati de piese de schimb.

Lasa un comentariu