Acasa Romania Continental spune ca a finalizat investitia de 10,5 milioane euro pentru eliminarea mirosului neplacut din zona fabricii de anvelope din Timisoara

Continental spune ca a finalizat investitia de 10,5 milioane euro pentru eliminarea mirosului neplacut din zona fabricii de anvelope din Timisoara

de Vlad Barza

Continental Timisoara (sursa - Continental)

Continental a primit in ultimii ani numeroase plangeri legate de mirosul insuportabil din jurul fabricii de anvelope din Timisoara, iar grupul german spune acum ca a finalizat investitia de 10,5 milioane euro pentru „reducerea perceptiei mirosului”. Lucrarile de instalare a echipamentelor s-au incheiat in octombrie, iar etapa curenta este de receptionare, reglaj si calibrare a sistemelor, spune compania.

In ultimii ani presa din Banat, dar si cea din capitala a scris despre locuitorii din zona fabricii care s-au plans de mirosurile insuportabile emanate de unitatea producatoare de anvelope. Subiectul a generat multe polemici si a starnit controverse, osciland intre cei care spun ca uzina afecteaza grav sanatatea oamenilor din zona si intre cei care sustin ca Timisoara ar trebui sa fie fericita ca un investitor de calibru se extinde.

Cei de la Continental au demarat in 2013 o serie de teste si acum spun ca au montat sistemul care rezolva problema.

Detalii tehnice despre solutie

Principiul de operare a solutiei tehnice, „Oxidare Non-Termica  Tehnologie cu Plasma Rece (oxigen activ)”, consta intr-un curent alternativ care genereaza un camp de plasma, care descompune oxigenul si apa din aer in radicali de oxigen.

Astfel, se produce o reactie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de productie, reactie care, la randul ei, neutralizeaza moleculele de miros rezultate in procesul de vulcanizare a anvelopelor. Aceasta tehnologie este implementata, in premiera, in cadrul companiei Continental.

Solutia tehnica  are ca principiu de functionare distrugerea compusilor organici volatili aparuti in cadrul procesului de productie prin oxidarea lor la temperatura inalta.

Compania produce in Timisoara o gama larga de anvelope, cu dimensiuni intre 13 si 20 de toli, in linie cu cerintele pietei, incluzand anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de inalta performanta), anvelope pentru automobile electrice, precum si anvelope pentru vehicule comerciale usoare (VAN). Compania a investit 370 milioane euro la Timisoara, unde are 2.400 de angajati.

Lasa un comentariu