Acasa Tehnologie Samsung creeaza o divizie auto si vrea sa patrunda puternic pe piata componentelor high-tech destinate autovehiculelor

Samsung creeaza o divizie auto si vrea sa patrunda puternic pe piata componentelor high-tech destinate autovehiculelor

de Vlad Barza

Sigla Samsung (sursa - Samsung)

Samsung vrea sa devina un jucator important in industria auto si a pus la treaba o echipa speciala care va lucra alaturi de celelalte divizii ale companiei pentru a face astfel incat compania coreeana sa obtina venituri importante in industria auto, scrie Financial Times. Compania ar putea sa vanda componente pentru sistemul de entertainment al masinii si pentru navigatia prin satelit, dar ar putea dezvolta si soft pentru masinile autonome.


Compania este o forta in domeniul smartphone-urilor, insa segmentul a ajuns la maturitate si compania pierde cota de piata in lupta cu Apple si cu telefoanele chinezesti de buget.

Compania cauta un nou „motor” de crestere, avand experienta in procesoare, display-uri si baterii reincarcabile, lucruri care se vor regasi din plin in masinile viitorului.

Piata de componente auto, software si servicii este uriasa: 500 miliarde dolari/an, divizii ale Samsung (Samsung Electro-Mechanics si Samsung SDI) producand componente si baterii reincarcabile pentru industria auto. Insa compania coreeana are un rol margonal.

Samsung a mai avut incercari de a deveni importanta in industria auto. In 1985 a avut un scurt joint-venture pentru a asambla masini in Coreea de Sud, impreuna cu Chrysler, iar in 1994 a lansat propria fabrica ce a mers insa foarte rau si a avut pierderi, fiind cumparata in 2000 de Renault. Producatorul auto Samsung Motors este si in prezent parte a grupului francez.

Samsung a numit in fruntea diviziei auto un fost director de la consumer electronics si nu se stie cat de mare este echipa care lucreaza la diverse proiecte. Nu se stie cand vor deveni realitate planurile, insa este clar ca vor trece cativa ani, deoarece sunt foarte lungi ciclurile de dezvoltare ale automobilelor, iar standardele din auto sunt mult mai severe decat la electronice.

Lasa un comentariu