Acasa Design Volkswagen ramane fara designer sef. Walter de Silva paraseste grupul german

Volkswagen ramane fara designer sef. Walter de Silva paraseste grupul german

de Vlad Barza

Walter de Silva (sursa - Volkswagen)

Italianul Walter de Silva, care in ultimii opt ani a ocupat functia de designer sef al Volkswagen Group, se va retrage, ca parte a unor schimbari organizationale majore, scrie Automotive News care citeaza revista Auto&Design. Da Silva a fost designer la Fiat si Alfa Romeo, iar in grupul german lucreaza de 16 ani, incepand activitatea la marca spaniola Seat.

Da Silva nu este in niciun fel implicat in scandalurile ce au afectat Volkswagen, insa compania ar vrea sa faca schimbari de structura in cat mai multe domenii si sa reduca bugetul anual al departamentului de design cu 100 milioane euro.

Da Silva a fost printre apropiatii fostului sef Martin Winterkorn si este celebru pentru declaratiile dure impotriva celor care-i contestau creatiile.

Italianul a fost mai intai sef de design la Fiat si Alfa Romeo, iar din 1999 a lucrat la Seat, marca la care a incercat sa imprime o imagine mai sportiva. Apoi a trecut la Audi si in etapa urmatoare a devenit sef de design pe intreg grupul. In 2010 a primit cel mai important premiu german de design, pentru Audi A5.

Auto&Design scrie ca italianul se va retrage la final de noiembrie din functiile ocupate. Nu este clar daca va fi numit un nou designer sef pentru toate cele 12 marci sau daca functia va fi eliminata in noua structura organizationala.

Lasa un comentariu