Acasa Ford Toyota intentioneaza sa foloseasca tehnologia Ford pentru legatura dintre smartphone si automobil

Toyota intentioneaza sa foloseasca tehnologia Ford pentru legatura dintre smartphone si automobil

de Vlad Barza

Ford SYNC cu AppLink (sursa - Ford)

Toyota ar vrea sa foloseasca tehnologia dezvoltata de Ford pentru conectarea smartphone-ului la sistemul de entertainment al masinii, miscarea fiind una prin care marca nipona apeleaza la o tehnologie mai buna decat cea aflata pe masinile sale acum. Ford are SYNC pe masinile sale, unul dintre cele mai cunoscute sisteme care iti permite sa-ti conectezi smartphone-ul la vehicul.

Toyota analizeaza posibilitatea colaborarii cu Livio, filiala a Ford, pentru a echipa viitoare modele Toyota si Lexus cu tehnologia SmartDeviceLink (SDL), spune grupul nipon.

Tehnologia permite utilizatorului sa-si conecteze telefonul la sistemul de infotainment al masinii si poate avea acces usor, pe bord, la diverse functii, inclusiv comenzi vocale si comenzi de navigatie.

Ford a creat SDL in februarie 2013 pentru a imbunatati sincronizarea dintre telefon si automobil. Toyota a semnat inca din 2011 un acord cu Ford pentru a folosi telematica auto, iar anuntul de acum este o concretizare a acestui acord.

In prezent, sistemul media de pe masinile Toyota permite o interactiune limitata cu smartphone-ul soferului.

Toyota spune ca este in cautarea de noi tehnologii care sa „accentueze placerea condusului” si sa ofere servicii conectate fiabile si securizate, insotite de o interfata prietenoasa.

Ford este cunoscut pentru sistemul SYNC ce permite control hands-free asupra muzicii si apelurilor, sistemul putand sa redea vocal mesajele text pe care le primesti. Prin tehnologia SYNC pot fi  accesate si controlate aplicatii de pe smartphone, folosind numai comenzi vocale.

Lasa un comentariu