Acasa Dacia Dacia a lansat in Romania versiunile Stepway ale Lodgy si Dokker, cu preturi pornind de la 12.500 euro

Dacia a lansat in Romania versiunile Stepway ale Lodgy si Dokker, cu preturi pornind de la 12.500 euro

de Vlad Barza

Dacia Lodgy Stepway (sursa - Dacia)

Incepand cu luna aprilie 2015 versiunile speciale Lodgy Stepway si Dokker Stepway pot fi comandate de clienti in reteaua Dacia din Romania. Preturile cu TVA variaza intre 12.500 si 15.200 euro, masinile fiind prezentate in premiera mondiala in toamna anului 2014, la Salonul Auto de la Paris.

Lansata in 2009, ca serie limitata in gama Sandero, versiunea Stepway a ajuns, de-a lungul anilor, un succes comercial, vanzarile sale ajungand sa reprezinte, pe unele piete, peste 50% din totalul inmatricularilor modelului Sandero.

Dacia Dokker Stepway (sursa - HotNews)

Prezentate la cea mai recenta editie a Salonului Auto de la Paris, aceste versiuni aduc un plus de temperament si personalitate celor doua modele de familie, datorita elementelor specifice inspirate din „universul” vehiculelor crossover:

  • Nara de protectie fata (si spate, pentru Lodgy) in nuanta caroseriei;
  • Ornamente fata si spate de culoare crom satinat;
  • Proiectoare de ceata cu ornamente de culoare crom satinat;
  • Elemente de protectie pentru pasajele rotilor de culoare neagra;
  • Bare de pavilion longitudinale Dark Metal. Aceeasi nuanta este utilizata pentru carcasa oglinzilor retrovizoare exterioare si pentru jantele de aluminiu;
  • Calandru negru cu bandou superior de culoare neagra.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile in cinci nuante, printre care o culoare noua, Bleu Azurite.

Pe portierele din fata se remarca stripping-ul specific  Stepway. Asemenea modelului Sandero Stepway, noile versiuni afiseaza un stil robust.

La interior, Lodgy Stepway si Dokker Stepway dispun de o tapiterie specifica cu broderii si cusaturi de culoare albastra.

Conturul indicatoarelor de bord si al aeratoarelor este de culoare albastra, nuanta care se regaseste si pe marginile fatadei centrale a plansei de bord. Aceasta culoare contrasteaza in mod placut cu nuanta tapiteriei, Carbone Fonce, accentuand impresia de dinamism a acestor versiuni.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway completeaza gama actuala, fiind dotate cu o serie de echipamente (disponibile in serie sau optional): sistemul de navigatie si multimedia MEDIA NAV, aer conditionat, regulator-limitator de viteza (cruise control), senzori de parcare spate.

Lodgy Stepway este disponibil cu motorizarile pe benzina 1.2 TCe 115 CP si 1.6 MPI 85 CP. Aceste motoare sunt asociate cu o cutie de viteze mecanica cu 5 trepte.

Motorul TCe 115 CP afiseaza un consum mediu de 5,9 l/100 km, ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km. Motorul 1.6 MPI 85 CP consuma 7,0 l/100 km (mediu), ceea ce corespunde unor emisii de 161 g CO2/km.

Lodgy Stepway este disponibil de asemenea in varianta diesel, beneficiind de motorul 1.5 dCi in versiunile de 90 CP si 110 CP. Acest propulsor afiseaza un consum mediu de 4,2 l/100 km (echivalent cu 109 g CO2/km, respectiv 4,4 l/100 km (116 g CO2/km).

Oferta de motorizari a modelului Dokker Stepway cuprinde un propulsor pe benzina si doua motoare diesel. Oferta pe benzina este constituita din motorul TCe 115 CP, al carui consum de carburant este de 5,8 l/100 km in ciclu mixt, ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km.

In varianta diesel, Dokker Stepway este echipat cu motorul 1.5 dCi, in versiunile de putere de 75 CP si 90 CP, motor cu un consum de 4,5  l/100 km in ciclu mixt si emisii de CO2 de 118 g/km.

In ceea ce priveste preturile cu TVA, acestea variaza intre 12.500 euro pentru Dacia Lodgy Stepway echipata cu motorul 1.6 MPI de 85 CP si 15.200 euro pentru acelasi model, echipat cu motorul 1.5 dCi de 110 CP.

In cazul modelului Dokker Stepway, preturile variaza intre 13.320 euro pentru motorizarea 1.2 TCe 115 CP si 14.120 euro pentru motorizarea 1.5 dCi de 90 CP.

Lasa un comentariu