Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz va lansa 10 masini hibride reincarcabile la priza, pana in 2017. Eticheta “PLUG-IN HYBRID”, inlocuita cu “e”

Mercedes-Benz va lansa 10 masini hibride reincarcabile la priza, pana in 2017. Eticheta “PLUG-IN HYBRID”, inlocuita cu “e”

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz S 500 PLUG-IN HYBRID (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz si-a propus sa lanseze cate un nou model hibrid reincarcabil la priza (Plug-In Hybrid) la fiecare patru luni, avand ca scop aducerea pe piata a 10 astfel de masini pana in 2017, a anuntat producatorul auto german. Totodata, eticheta “PLUG-IN HYBRID” purtata de automobilele marcii va fi inlocuita cu litera “e”.

“Hibrizii de tip Plug-In reprezinta o cheie tehnologica catre emisiile zero de esapament ale viitoarelor masini. Ofera clientilor tot ce este mai bun din doua lumi. In oras pot conduce in mod pur electric, iar in timpul calatoriilor mai lungi pot beneficia de autonomia extinsa oferita de motoarele cu ardere interna. In plus, hibridizarea face motoarele termice mult mai eficiente si le duce catre performante dinamice speciale, facand condusul o placere absoluta”, a declarat Thomas Weber, executiv Daimler responsabil de cercetare in cadrul Grupului si de dezvoltarea automobilelor Mercedes-Benz.

Primul SUV hibrid al Mercedes-Benz va fi modelul GLE, modelul recent lansat pentru a concura cu BMW X6.

Inclusiv modelul Clasa V este vizat de hibridizare, dupa cum o arata conceptul V-ision. Pe acesta exista un ansamblu de propulsie format dintr-un motor pe benzina si unul electric, cu o putere maxima combinata de 245 kW/333 CP si posibilitatea de a rula pe distante de pana la 50 km in mod pur electric.

Primul model cu noua strategie de numire va fi Clasa C. Astfel, Mercedes-Benz C 350 e isi va face debutul in showroom-uri pana la finalul lunii martie din acest an. Masina are un motor pe benzina si unul electric care dau o putere maxima de 205 kW/279 CP si cuplu maxim 600 Nm. Autonomia in mod pur electric este de 31 km, iar consumul mediu pentru primii 100 km parcursi este de 2,1 litri benzina/100 km.

Mercedes-Benz C 350 e porneste de la 50.961 euro cu TVA (19%) in Germania, pentru varianta sedan, si de la 52.627 euro cu TVA pentru break. Mercedes-Benz vorbeste de o durata de viata a masinii de peste 200.000 km.

In afara de GLE e si C 350 e, Mercedes-Benz nu a dezvaluit care sunt celelalte opt masini hibride reincarcabile la priza pe care le va lansa, parte a planului sau pentru zece astfel de modele pana in 2017.

Lasa un comentariu