Acasa Romania Patru elevi din Bucuresti au castigat o competitie internationala cu tema auto

Patru elevi din Bucuresti au castigat o competitie internationala cu tema auto

de Adrian Mitrea

Student Automotive Design Challenge Honeywell (sursa - Honeywell)

Patru elevi de la scoala gimnaziala Nr. 174 Constantin Brancusi din Bucuresti au castigat o competitie internationala cu tema auto, organizata de un reputat furnizor de componente auto. Elevii au creat o masinuta electrica cu viteze, la anumite standarde de performanta cerute de organizatori.

Cei patru elevi au avut fiecare un rol bine definit in proiectul care include arii curiculare precum matematica, stiinta, tehnologia, stiintele sociale si artele lingvistice. Programul se numeste Student Automotive Design Challenge (SADC) si este organizat si sponsorizat de Honeywell – furnizor de componente auto. Editia din acest an a fost a saptea.

Elevul Alexandru Tudor Sima a fost sef de proiect, Rares Stefan Rosu a fost inginer si director tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache a fost sef de design, iar Mihai Silviu Chelariu, director de marketing.

De coordonarea echipei lor, numita CSIRobotics, s-a ocupat profesorul Rodica Onofrei.

In SADC au intrat 350 de elevi, din toata lumea, din tari in care activeaza Honeywell Transportation Systems.

Istoricul Honeywell in Romania

Compania Honeywell este prezenta in Romania din anii ’60, cand au fost stabilite primele colaborari cu societati romanesti, oferindu-se la acea data sisteme conventionale de masura si control. In anul 1978 Honeywell a livrat primul sistem de control distribuit din Romania, tip TDC 2000, instalat in Rafinaria Petrobrazi, pentru instalatia de fenol-acetona.

In 1993 Honeywell a deschis prima sa reprezentanta de vanzari in Romania. Anul 1998 a insemnat infiintarea primei companii Honeywell cu personalitate juridica romana (Honeywell Controls, ulterior Honeywell Romania SRL).

Apoi, fuziunea la nivel global intre AlliedSignal si Honeywell, in anul 1999, a determinat integrarea in grupul Honeywell a fabricii de turbosuflante din Bucuresti.

In anul 2005, ca urmare a achizitionarii companiei Novar de catre Honeywell, fabrica de la Lugoj a devenit a doua unitate de productie din Romania, avand ca domeniu de activitate proiectarea, producerea si comercializarea de sisteme electronice de siguranta a vietii.

In anul 2009, a fost infiintata compania Honeywell International Services, care este un centru regional si global de servicii suport centralizate pentru divizia Sisteme de Transport si Corporatie.

In Romania, compania Honeywell este reprezentata in prezent prin cinci entitati legale, trei localizate in Bucuresti, iar celelalte in Lugoj, respectiv Ploiesti.

Lasa un comentariu