Acasa Curiozitati STUDIU: Pentru romani, drumul spre serviciu dureaza in medie 40 de minute

STUDIU: Pentru romani, drumul spre serviciu dureaza in medie 40 de minute

de Vlad Barza

Infograficul studiului (sursa - Samsung)

In fiecare zi, romanii petrec in medie 41,36 de minute pe drumul spre serviciu, conform unui studiu realizat de Samsung la nivel european. Dintre cele 12 tari incluse in studiu, Belgia si Italia au iesit cel mai rau, in timp ce respondentii din Germania si Marea Britanie au avut in medie cele mai scurte calatorii.

Printre mijloacele de transport preferate ale romanilor se numara masina personala, aceasta fiind cel mai popular mijloc de transport: 56% dintre angajatii romani apeleaza la ea pentru a-i duce si a-i aduce de la locurile de munca. Autobuzul este urmatorul pe lista preferintelor, 38% dintre angajati folosind acest mijloc de transport in comun pentru drumul spre birou, pe cand 23% dintre ei aleg sa mearga pe jos.

Cum isi umplu angajatii acest timp? Pe tot parcursul calatoriei lor de 41,36 de minute, 9% dintre romani au declarat ca nu fac nimic, si doar 20% dintre ei au spus ca se uita la filme, seriale sau se joaca pe tablete sau telefoane mobile. Dintre cei care aleg sa isi foloseasca timpul avand diferite activitati: 66% asculta muzica, iar 36% dintre ei aleg pur si simplu sa observe alti oameni din jurul lor, aratand un interes real fata de ceilalti calatori. In plus, doar 16% dintre angajatii romani folosesc o tableta pentru a-si umple timpul pe care il petrec pe drum, in timp ce telefoanele mobile raman in topul preferintelor lor, 83% dintre ei avand unul cu ei in permanenta.

Dintre angajatii romani, 28% sunt de parere ca timpul pe care il petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus ca nu se intampla nimic special pe parcursul calatoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat ca si-ar valorifica acest timp daca ar putea accesa continut de calitate pe o tableta.

In plus, peste 70% dintre respondenti au declarat ca le place sa se uite la comedii in zilele reci de iarna, pe cand doar 17% au spus ca prefera filmele drama.

Topul celor mai neplacute situatii intalnite de romani in drumul lor spre serviciu:
ᅡ    Blocajele din trafic (60%)
ᅡ    Soferii care conduc prea incet (42%)
ᅡ    Intarzierile mijloacelor de transport in comun (30%)

Spre comparatie, pe europeni ii supara cel mai mult blocajele din trafic (46%), soferii care conduc prea incet, intarzierile (29%), soferii care schimba banda prea des (28%) si oamenii care vorbesc prea tare (17%).

Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de Samsung Mobile in 12 tari europene printre care si Romania. In Romania, studiul a fost realizat de One Poll printre 500 de adulti, intre 6 si 18 noiembrie 2014.

Lasa un comentariu