Acasa Dacia VIDEO: Dacia Logan MCV a primit trei stele la testele de siguranta EuroNCAP

VIDEO: Dacia Logan MCV a primit trei stele la testele de siguranta EuroNCAP

de Vlad Barza

Dacia Logan MCV la teste (sursa - EuroNCAP)

EuroNCAP a anuntat rezultatele unei noi runde de teste de impact, cel mai bine fiind cotate modele precum Porsche Macan si noul VW Passat. Cel mai slab rezultat l-a obtinut Dacia Logan MCV care a primit doar trei stele, testele aratand ca ocupantii ar putea suferi rani grave la nivelul pieptului si la picioare. Logan MCV a fost depunctata si fiindca are putine sisteme de asistenta a soferului. Modul de interpretare a testelor a devenit mult mai dur fiindca acum cativa ani aproape toate masinile primeau cinci stele.

EuroNCAP a testat 12 modele, rezultatele fiind foarte diverse: de la trei stele, la cinci stele, scorul maxim fiind obtinut de sapte masini, cateva exemple fiind Porsche Macan, Lexus NX, Ford Mondeo si Kia Sorento.

In comunicatul in care prezenta rezultatele, EuroNCAP noteaza la final „Dacia Logan a primit trei stele, rezultat care reflecta aspiratiile marcii in special la capitolul siguranta si la sistemele de asistenta ale soferului.

Ca si punctaj, Logan MCV a primit 57% din punct la testele de protectie a ocupantilor adulti, 75% din maxim la copii, 55% la impactul cu pietonii si numai 38% la sistemele de asistenta.

Detaliat, organizatia independenta explica faptul ca la testele de impact frontal la Logan MCV compartimentul pasagerilor a suferit deformari semnificative, mai ales la montantul fata. La interior s-a putut vedea faptul ca soferul ar fi grav ranit la nivelul pieptului, iar impactul poate duce la fracturi la nivelul picioarelor.

Aici puteti citi fisa completa a testelor facute de EuroNCAP

La testele de impact cu pietonii masina a obtinut punctaj bun la bara din fata, insa partea din fata a capotei poate produce rani, mai ales in zona pelviana.

Logan MCV are sistem electronic de control al stabilitatii in versiunea standard si exista si alarma pentru centurile de siguranta ale soferului si pasagerului din dreapta sa. Masina a fost insa depunctata sever la faptul ca o serie de sisteme de siguranta se gasesc doar in versiunile mai scumpe si nici nu exista sistem autonom de franare de urgenta.

Rezultatele celor 12 masini testate (sursa - EuroNCAP)

Lasa un comentariu