Acasa Industrie Volkswagen va investi peste 85 miliarde euro in urmatorii cinci ani

Volkswagen va investi peste 85 miliarde euro in urmatorii cinci ani

de Vlad Barza

Volkswagen GTI Roadster (sursa - Volkswagen)

Grupul Volkswagen a prezentat un plan de investitii de 85,6 miliarde euro pentru perioada 2015-2019, cea mai mare parte din buget fiind gandit pentru dezvoltarea de automobile ecologice si pentru modernizarea metodelor de productie. Volkswagen Group are un an record de vanzari, depasind 7 milioane unitati in primele noua luni. China a fost cea mai mare piata, cu 2,35 milioane masini.

Din totalul bugetului de investitii, 41,3 miliarde dolari vor merge catre investitii in noi SUV-uri, in modernizarea portofoliului de vehicule comerciale si in dezvoltarea unor noi grupuri motopropulsare pentru masini hibride si electrice. Sume mari se vor investi si pentru dezvoltarea de noi metode modulare de productie care sa insemne punerea in comun a unui numar cat mai mare de componente.

Aproximativ 23 de miliarde euro vor fi alocate pentru diverse proiecte: noua uzina Audi din Mexic, uzina de vehicule comerciale din Polonia ce trebuie modernizata, diverse vopsitorii, dar si noi uzine de componente.

Volkswagen avea o tinta clara: sa atinga o productie de 10 milioane vehicule in 2018, insa in ritmul de acum, tinta poate fi atinsa chiar si anul acesta. Totusi, planurile sunt ca productia sa creasca si in urmatorii ani, dar sa se faca si economii.

Independent de planul anuntat, in China germanii vor investi 22 miliarde euro impreuna cu companiile locale asociate in diversele proiecte, urmand sa fie dezvoltate modele pentru piata de acolo, dar mai ales noi uzine de vehicule.

China este principala piata a Volkswagen Group, cu vanzari de 2,35 milioane vehicule din cele 7 milioane realizate in primele noua luni.

In primele noua luni profitul a urcat cu 55%, spre 2,8 miliarde euro, in timp ce vanzarile au urcat cu 1,4%, la 147,4 miliarde euro.

Lasa un comentariu