Acasa Industrie Mercedes-Benz, campionul consumurilor oficiale mincinoase

Mercedes-Benz, campionul consumurilor oficiale mincinoase

de Adrian Mitrea

Mercedes-AMG C 63  (sursa - Daimler)

Automobilele Daimler – deci Mercedes-Benz si smart – sunt cele care depasesc cu cel mai mult consumul oficial anuntat de producator, reiese dintr-o cercetare a asociatiei Transport & Environment, care arata si faptul ca, cu cat motoarele sunt mai mici, cu atat consumul real este mult mai mare decat cel declarat.

De asemenea, documentul redactat de Transport & Environment arata si cum trateaza producatorii auto testele de consum, astfel ca mereu exista diferente intre consumul declarat si cel real.

Pe scurt, automobilele produse de Daimler, BMW si Ford “sar calul” peste medie in ceea ce priveste consumul, iar automobilele de la General Motors, Volkswagen, Renault, Fiat, PSA Peugeot Citroen si Toyota consuma si ele mai mult decat scrie in carte, dar se afla sub medie. Aceasta medie este +30% fata de cifrele oficiale declarate. In cazul Daimler e vorba de +37%, la BMW +32%, iar la Ford +31%.

De cealalta parte a mediei, GM are +29%, Volkswagen +28%, Renault si Fiat +26%, PSA Peugeot Citroen +25% si Toyota +24% fata de consumul declarat.

Diferente dintre consumul real si cel declarat (sursa - Transport & Environment)

Analiza facuta de asociatie mai arata ca, cu cat motoarele sunt mai mici, cu atat consumul de carburant este mai mare fata de valoarea declarata. Astfel, masini cu motoare mai mici de 1 litru consuma in realitate mai mult decat masini cu motoare aflate in categoria 2-3 litri capacitate cilindrica.

De asemenea, Transport & Environment noteaza ca din 2008 – cand au fost introduse politici dure de reduce a emisiilor si a consumului – si pana in prezent s-a dubat diferenta dintre consumul real si cel declarat. Prin urmare, reducerea de consum este de fapt mai mult pe hartie, teoretica. Inainte de 2008 masinile consumau in realitate cu circa 15% mai mult, iar acum ele consuma cu 31% mai mult.

Documentul integral poate fi accesat AICI.

Diferente de consum pe categorii de cilindree (sursa - Transport & Environment)

Trucuri la care apeleaza producatorii auto cand masoara consumul (sursa - Transport & Environment)

Lasa un comentariu