Acasa Dacia FOTO: Dacia a lansat Duster Pick-Up, parte a unui contract prin care va livra 500 exemplare catre OMV Petrom

FOTO: Dacia a lansat Duster Pick-Up, parte a unui contract prin care va livra 500 exemplare catre OMV Petrom

de Vlad Barza

Dacia Duster Pick-Up (sursa - HotNews.ro)

Dacia a prezentat marti, 7 octombrie, la Mioveni, o versiune de Pick-Up a lui Duster care nu este destinata persoanelor fizice, ci este parte a unui contract semnat cu OMV Petrom, companie careia ii vor fi livrate 500 de unitati. Ingineria a fost realizata de Renault Tehnologie Roumanie (RTR), iar executia apartine carosierului Romturingia din Campulung Muscel. Dacia nu mai are din 2012 o camioneta in gama si nu are de gand sa aduca in curand un astfel de model in showroom-uri.


Marti, 7 octombrie, au fost livrate primele zece masini, iar pana la final de 2015 la OMV Petrom vor ajunge 500 de masini. Detalii despre valoarea contractului nu s-au dat, insa e vorba de leasing operational prin LeasePlan Romania.

Duster Pick-Up are o bena de 1,7 metri lungime, suspensii ranforsate si o sarcina utila de 450 kg, mai mica decat la un pick-up de serie.  Masinile au motor diesel de 1,5 litri, 110 CP.

OMV a facut comanda in 2012, la finalul acelui an au inceput lucrarile, iar masina a fost omologata pentru productia de serie. Compania petroliera estimeaza ca, datorita acestor noi camionete, costurile de folosinta ale masinilor sale 4×4 vor scadea cu 25%.

Dacia Duster Pick-up (sursa - Dacia)

Intrebat daca e posibil ca pe viitor sa fie din nou produs la uzina un model Pick-Up, seful Dacia, Nicolas Maure, a spus ca nu exista niciun plan deocamdata, mai ales ca parteneriatul cu Romturingia este extrem de bun. Carosierul Romturingia din Campulung s-a infiintat acum 20 de ani si a modificat peste 18.000 de vehicule Dacia si Renault, comanda de acum fiind insa cea mai importanta din istoria companiei.

Noul Pick-Up Dacia, o discutie mai veche

Publicatia franceza La Tribune scria, in iulie, ca Renault va prezenta in octombrie, la salonul auto de la Sao Paulo, un concept de pick-up bazat pe Duster, modelul urmand sa fie lansat in 2015 in America de Sud.  Francezii mai scriau ca ceva mai tarziu modelul ar putea fi produs fie in Turcia, fie in Maroc, pentru a fi vandut sub sigla Dacia in Europa.

Pentru America de Sud modelul ar putea fi construit la uzina Renault din Curitiba (Brazilia), iar pentru Europa masina ar putea fi construita la una dintre uzinele mediteraneene.

Mai exact, ar putea fi vorba fie de uzina din Tanger (Maroc), fie de cea din Bursa (Turcia), iar versiunea europeana va fi vanduta sub sigla Dacia si se va pune accentul pe utilitate, in timp ce versiunea sud-americana, vanduta sub marca Renault, se va concentra pe partea de „loisir”.

Camioneta va avea la baza Duster, SUV-ul care in patru ani si-a gasit peste un milion de clienti, cei mai multi in Brazilia, Rusia si Franta.

Dacia a lansat in 2008 Logan Pick-Up si a incetat productia acestui model in 2012. Preturile masinii porneau de la circa 8.000 Euro cu TVA, iar la Mioveni au fost produse 6.201 vehicule Pick-Up in 2011 si 7.276 unitati in 2010.

In toamna lui 2013, Arnaud Debouef, director al gamei Entry la Renault, spunea ca daca un Duster Pick-Up va fi lansat, nu ar avea sens sa fie lansat in Europa, ci in piete precum Brazilia si Africa de Sud (unde modele din gama Entry se vand sub sigla Renault si unde camionetele au cote mai mari de piata).

In ianuarie 2014  Automobile Dacia spunea ca nu are in plan o versiune Pick-Up de Duster fiindca nu poate oferi exact ce cere piata, insa pentru cei care doresc o camioneta Duster exista carosieri care lucreaza cu RTR pentru modele „la comanda”.

„Raspunsul este nu, iar asteptarile clientilor sunt diferite fata ce ofeream noi cu fostul pick-up. Mai exact, clientii se asteapta la o masina care sa poata duce o tona, sa fie 4X4 si sa aiba dubla cabina, iar deocamdata din acest punct de vedere nu exista nimic de oferit. Nu exista nicun proiect la nivel de companie si de Grup”, spunea Thomas Dubruel, fostul director comercial al Dacia si Renault in Romania.

Dubruel preciza insa ca Dacia se uita pe piata la ce ar dori clientii si exista alternative, chiar daca nu de serie: „Am dezvoltat local impreuna cu RTR si cu un carosier, un proiect de Duster Pick-Up si daca il vedeti pe strada e vorba de un proiect dezvoltat la nivel local in Romania, dar cum spuneam, nu avem nimic la nivel de Grup”.

Dacia Duster Pick-Up (sursa - HotNews.ro)

Dacia Duster Pick-Up (sursa - HotNews.ro)

1 comentariu

07747256728 23 mai 2020 - 17:01

Nu se gaseste de vânzare acest model ?

Reply

Lasa un comentariu