Acasa Ford FOTO: Noul Ford S-MAX vine la Salonul Auto de la Paris

FOTO: Noul Ford S-MAX vine la Salonul Auto de la Paris

de Adrian Mitrea

Ford S-MAX (sursa - Ford)

A doua generatie a masinii de familie Ford S-MAX, cu sapte locuri, va fi prezentata la Salonul Auto de la Paris (4-19 octombrie) si va fi pusa in vanzare incepand cu 2015 pe piata romaneasca. Noul motor pe benzina 1.5 EcoBoost, produs si in Romania, se afla in paleta de motorizari a noului model.

Producatorul auto american spune ca noul S-MAX poate avea 32 de configuratii ale scaunelor si spatiului cargo, iar pentru randurile al doilea si al treilea de scaune a fost imbunatatit sistemul de rabatare (Easy-Fold). In plus, scaunele vin cu o functie de masaj (Active Motion) pentru spate, cu perna de aer, care se simte ca un cilindru moale care se plimba pe spatele pasagerului. Ford nu mentioneaza insa cate dintre cele sapte scaune pot avea masaj, insa noteaza ca setarile pot fi configurate prin intermediul sistemului multimedia.

De asemenea, masina beneficiaza de scaune ergonomice Ford Multi-Countour si climatizare dedicata ocupantilor din spate, precum si de SYNC 2 si hayon si deschidere electrica.

La fel ca Ford Focus facelift si noul Mondeo, Ford S-MAX poate fi dotat cu faruri integrale cu LED, cu faza lunga anti-orbire.

Printre sistemele si tehnologii care merita mentionate se mai numara si sistemul de parcare automata (laterala si garare), asistentul pentru iesirea automata din parcare (Park-Out Assist), recunoasterea semnelor de circulatie, monitorizarea unghiurilor moarte, avertizare la parasirea neintentionata a benzii de circulatie si asistentul pentru pastrarea benzii.

Instrumentele de bord clasice sun inlocuite cu unele virtuale, afisate pe un ecran color de 10 inch, iar SYNC 2 beneficiaza de un ecran de 8 inch.

Pentru prima data, S-MAX poate fi echipat optional cu sistem de tractiune integrala.

Gama de motorizari diesel include o unitate de 2 litri (2.0 TDCi), disponibila cu 120 CP, 150 CP si 180 CP. Pentru aceste motorizari sunt disponibile transmisii manuale cu sase trepte sau automatizate cu dublu ambreiaj (PowerShift).

Gama de motorizari pe benzina include o unitate de 1,5 litri (1.5 EcoBoost) de 160 CP si una de 2 litri (2.0 EcoBoost) de 240 CP, cuplabile la transmisii manuale cu sase trepte sau la o automata cu sase trepte (exclusiv pentru motorul de top).

Din 2006 si pana in prezent Ford a comercializat 400.000 masini de familie S-MAX in Europa, iar in anul 2007 a castigat titlul Car of the Year (Masina Anului) pe aceasta piata. Ford S-MAX concureaza pe piata cu modele precum Opel Zafira Tourer si Renault Grand Scenic.

Lasa un comentariu