Acasa Dacia FOTO: Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris versiunile Stepway ale lui Lodgy si Dokker

FOTO: Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris versiunile Stepway ale lui Lodgy si Dokker

de Vlad Barza

Dacia Lodgy Stepway (sursa - Dacia)

Dacia va prezenta pe 2 octombrie la Salonul Auto de la Paris versiunile Stepway ale lui Lodgy si Dokker, pana acum doar Sandero avand o astfel de versiune inaltata, pentru drumuri mai grele. Cele doua modele vor fi disponibile in trei variante de motorizare. Monovolumul Lodgy si minivan-ul Dokker suntt produse in Maroc.

„Cu aceste noi versiuni, Lodgy si Dokker afiseaza un temperament mai robust si adopta o personalitate puternica, inspirandu-se din sfera modelelor de tip crossover”, spun cei de la Dacia.

Dacia Dokker Stepway (sursa- Dacia)

Printre elementele de design specifice se numara:

  •  barele de protectie fata (si spate pentru Lodgy) in culoarea caroseriei,
  •   scuturile fata si spate crom satinat,
  •   proiectoarele de ceata fata cu ornamente crom satinat,
  •   pasajele de roti cu protectii de culoare neagra,
  •   pragurile de culoare neagra,
  •   ornamentele de design Dark Metal pentru barele de pavilion, retrovizoare exterioare si jante din aluminiu,
  •   calandru si un bandou superior al calandrului de culoare neagra pentru Lodgy Stepway, .

Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile in cinci nuante de caroserie, incluzand Bleu Azurite, si afiseaza un stripping cu denumirea ᅡ  Stepway  ᅡ pe portierele din fata.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway dispun de o tapiterie specifica cu broderii si cusaturi de culoare albastra. Ceasurile de bord si aeratoarele au de asemenea un contur albastru, nuanta ce se regaseste si in jurul consolei centrale.

Lodgy Stepway este disponibil in doua variante de motorizare pe benzina: TCe 115 CP si 1.6 MPI 85 CP, ambele asociate unei cutii de viteze mecanice in 5 trepte. Motorul TCe de 115 CP afiseaza un consum de 5,7 l/100 km in versiunea de 5 locuri, iar  motorul de 1.6 MPI 85 CP afiseaza un consum mixt de 7,0 l/100 km

In varianta diesel, Lodgy Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si dezvolta o putere de 90 sau 110 CP. Aceasta motorizare ofera valori de consum printre cele mai scazute din segmentul sau, respectiv 4,2 l/100 km si 4,4 l/100 km.

Dokker Stepway dispune de o motorizare pe benzina si doua motorizari diesel.  Motorul pe benzina TCe 115 CP afiseaza un consum de combustibil de 5,8 l/100 km.

In varianta diesel, Dokker Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si poate dezvolta o putere de 75 sau de 90 CP. Acesta afiseaza un consum de 4,5  l/100 km in ciclu mixt.

Lasa un comentariu