Acasa Daimler FOTO, VIDEO: Mercedes-AMG GT e gata de lansare, succesorul lui Mercedes-Benz SLS AMG

FOTO, VIDEO: Mercedes-AMG GT e gata de lansare, succesorul lui Mercedes-Benz SLS AMG

de Adrian Mitrea

Mercedes-AMG GT (sursa - Daimler)

Noul varf de gama al masinilor sport produse de Daimler a fost dezvaluit oficial si se numeste Mercedes-AMG GT, succesor al lui Mercedes-Benz SLS AMG. Masina vine in doua variante de putere – 340 kW/462 CP si 375 kW/ 510 CP – care au la baza un singur motor, V8, biturbo, de 4 litri (cod M178).

In cea mai puternica declinare a sa, Mercedes-AMG GT atinge 100 km/h in 3,8 secunde si o viteza maxima de 310 km/h, dar nici versiunea de baza nu se lasa mai prejos, avand nevoie de 4 secunde pentru a atinge 100 km/h, iar viteza maxima este 304 km/h.

Motorul livreaza cuplul maxim, 600 Nm, respectiv 650 Nm, pe o plaja foarte larga de turatii: 1.600-5.000 rpm in cazul variantei de 462 CP (Mercedes-AMG GT) si 1.750-4.750 rpm in cazul versiunii ce poarta indicativul S (Mercedes-AMG GT S).

Ambele motorizari sunt cuplate la o transmisie automatizata (SPEEDSHIFT DCT), cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte de viteza, si au un consum mediu declarat de sub 9,5 litri/100 km si emit sub 220 grame CO2/km.

Soferul poate alege intre mai multe moduri de condus: C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport Plus) si I (Individual). Versiunea GT S are si un mod RACE, destinat alergarii pe circuite. De asemenea, aceasta varianta de top are si diferential mecanic blocabil pe spate, oferit standard.

Franele standard sunt metalice, insa pentru ambele modele exista optiunea unor frane ceramice.

Mercedes-AMG GT S are o masa totala de 1.570 kg (rezervor 90% plin, fara sofer), iar Mercedes-AMG GT are o masa totala de 1.540 kg.

Cu motorul si transmisia amplasate central, Mercedes-AMG GT si GT S au o distributie a maselor de 47% pe puntea fata si 53 pe spate.

Fiecare motor motor V8 de 3.982 cmc poarta semnatura tehnicianului care l-a asamblat, manual, pastrand astfel traditia “one man, one engine” a AMG din uzina Affalterbach.

Masina in sine este produsa in uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen, Germania, iar comercializarea va demara in prima parte a anului 2015.

Mercedes-AMG GT (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu