Acasa Tehnologie Recunoasterea vocala si conectivitatea Bluetooth, cele mai mari probleme ale masinilor moderne

Recunoasterea vocala si conectivitatea Bluetooth, cele mai mari probleme ale masinilor moderne

de Adrian Mitrea

Sistem multimedia (sursa - Peugeot)

Recunoasterea comenzilor vocale si conectivitatea Bluetooth dintre sistemul multimedia al masinii si telefon sunt cele mai mari probleme pe care le intampina utilizatorii de automobile noi, scrie Automotive News, citand un studiu al firmei de cercetare J.D. Power.

Statistica spune ca au existat 5,7 probleme la 100 vehicule in 2014, in scadere totusi fata de 6,3 probleme/100 vehicule in 2013. Cercetatorii spun ca media problemelor de conectivitate este insa foarte mare.

Cel mai adesea (40%) sistemul din masina nu gaseste telefonul sau nu se poate conecta la el, iar in alte cazuri (30%) telefonul imperecheat cu sistemul masinii nu este recunoscut si nu se reconecteaza automat atunci cand utilizatorul intra in masina.

Interesant este ca o astfel de experienta negativa cu masina se rasfrange puternic asupra satisfactiei clientului, conectivitatea Bluetooth si comenzile de pe volan fiind cele care influenteaza cel mai mult satisfactia clientului fata tehnologia oferita de masina lui.

In cazul sistemelor de recunoastere vocala, 63% dintre utilizatori spun ca masina nu intelege deloc sau interpreteaza gresit comenzile.

Dupa comenzile vocale si conectivitatea Bluetooth, urmatoarele doua probleme semnalate de utilizatori sunt zgomotul vantului la rulare si problemele cu sistemul de navigatie.

Studiul s-a desfasurat pe 86.118 proprietari de masini noi, in perioada februarie-mai 2014, respondentii fiind persoane care detin masina de mai mult de 90 de zile.

Lasa un comentariu