Acasa Foto VIDEO, FOTO: Jaguar reincepe productia lui Lightweight E-Type

VIDEO, FOTO: Jaguar reincepe productia lui Lightweight E-Type

de Adrian Mitrea

Jaguar Lightweight E-Type (sursa - Jaguar) 003

Jaguar reincepe, in acest an, productia a sase exemplare Lightweight E-Type care lipsesc din seria planificata in 1963, cand au fost produse 12 din 18 masini de acest fel.

Toate cele sase exemplare vor fi construite de divizia Special Operations a Jaguar Land Rover, intr-o uzina din Browns Lane, unde au fost fabricate si cele 12 unitati in trecut, parte a proiectului Special GT E-type.

Cele sase unitati care urmeaza sa fie fabricate vor avea seriile de sasiu alocate inca din anii ’60.

La Browns Lane, Coventry, Marea Britanie, este inaugurat cu aceasta ocazie un atelier de service si restaurari pentru automobile Jaguar clasice.

Motoarele care vor fi puse pe Lightweight E-Type sunt preluate de la modelul XK din acele vremuri si au sase cilindri in linie, trei carburatoare Weber si distributie pe lant. Puterea estimata este de peste 300 CP, dintr-o capacitate cilindrica de 3.868 cmc.

Un prototip al Lightweight E-Type din zilele noastre a fost deja construit si va fi prezentat publicului larg la Pebble Beach, unde in 14 august se tine unul dintre cele mai apreciate concursuri de eleganta auto din lume.

Toate cele sase exemplare vor fi vandute ca masini de competitie si sunt pretabile pentru omologari FIA (Federatia Internationala pentru Automobilism) in competitii dedicate masinilor istorice.

Jaguar E-Type a fost produs intre anii 1961 si 1975 intr-un numar de 72.500 exemplare, iar in programul Special GT E-Type erau planificate pentru fabricatie 18 masini, insa au fost fabricate doar 12 in anii 1963 si 1964.

Lasa un comentariu