Acasa Tesla Motors Tesla Motors a oprit productia pentru a retehnologiza uzina

Tesla Motors a oprit productia pentru a retehnologiza uzina

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors – producator american de automobile electrice – a oprit productia singurei sale unitati de productie, amplasata in California, pentru a o retehnologiza in vederea cresterii productiei sedanului Model S si pentru a o pregati pentru lansarea SUV-ului electric Model X.

Investiile pentru a creste capacitatea fabricii si pentru a adauga un nou model se ridica la 100 milioane dolari, noteaza Automotive News.

Seful Tesla Motors, Elon Musk, vrea ca in intreg anul 2014 sa livreze 35.000 masini Model S catre clientii sai din intreaga lume. Productia uzinei Tesla va creste de la 700 masini/saptamana la circa 1.000 masini/saptamana.

Tesla Model S e disponibila in Europa cu doua versiuni de autonomie – 370 km si 480 km – preturile pornind de la 60.000 euro. Versiunea cu 480 km autonomie costa cu 8.700 euro mai mult.

Tesla vrea sa lanseze in acest an SUV-ul Model X, iar ulterior un sedan mai mic decat Model S, care ar urma sa concureze in segmentul D (BMW Seria, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4). Primul automobil produs de Tesla Motors, denumit Tesla Rodster, a iesit din productie in 2012.

Lasa un comentariu