Acasa Romania 40 de studenti romani au creat cu 500 euro tehnologia prin care o masina poate fi ghidata cu telefonul mobil

40 de studenti romani au creat cu 500 euro tehnologia prin care o masina poate fi ghidata cu telefonul mobil

de Adrian Mitrea

InGENIOUSly 2014 (sursa - Continental)

Tehnologia care permite unui automobil sa fie controlat si ghidat utilizand un telefon mobil, cu sistem de operare Android, a fost dezvoltat intr-o competitie studenteasca din Vestul tarii, la care au participat 40 de studenti. Bugetul tinta pentru tehnologie a fost 500 euro, iar timp de 12 saptamani s-au remarcat mai multe idei.

Cei 40 de studenti au fost impartiti in zece echipe de cate patru oameni si au avut sustinere din partea unei echipe de mentori, atat din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, cat si din partea Continental.

La finalul competitiei InGENIOUSly Continental, organizat in incinta Universitatii Politehnica, au fost prezenti profesori, mentori din partea companiei si membrii celor 8 echipe care au aliniat la start masinile create. Acestea au trecut prin trei probe: traseu in linie dreapta, traseu curbiliniu si saritura de pe o rampa cu viteza maxima.

La finalul celor doua ore de demonstratii a fost desemnata castigatoare echipa formata din Alin Daniel Siska (Facultatea de Informatica – Universitatea de Vest), Alexandru Armulescu (Facultatea de Automatica si Calculatoare – Universitatea Politehnica Timisoara), Marius Cristian Soanca (Facultatea de Automatica si Calculatoare – Universitatea Politehnica Timisoara) si Dalin Lazar (Facultatea de Inginerie Mecanica – Universitatea Politehnica Timisoara).

„Astfel de competitii studentesti in care reunim studenti, cadre universitare si mentori din companii duc la cresterea nivelului de pregatire practica a studentilor si la motivarea lor pentru a continua sa faca performanta  in domeniul pentru care se pregatesc”, a declarat, cu ocazia evenimentului, Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental in Romania.

Desigur, au existat si locurile al doilea si al treilea.

„Toti cei 12 studenti care au castigat competitia vor avea ocazia de a participa in luna august la Formula Student Hungary, un eveniment sustinut de Continental, dedicat studentilor pasionati de industria auto. Speram ca aceasta oportunitate le va starni interesul de a crea o masina mai mare si potrivita pentru un alt nivel competitional”, a declarat Anica Stoica, director de resurse umane Continental Romania, intr-un comunicat de presa.

Grupul Continental a investit in Romania peste 830 milioane euro pana la sfarsit de 2013. Toate cele cinci divizii Continental sunt prezente in tara, iar Grupul detine pe plan local sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare, in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz.

In total, pentru Continental lucreaza 13.000 oameni in Romania, iar pentru acest an compania vrea sa angajeze inca 1.500 persoane.

Cu o cifra de afaceri de 33,3 miliarde euro in 2013, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Pentru Continental lucreaza in prezent aproximativ 182.000 de angajati, in 49 de tari.

Lasa un comentariu