Acasa Hyundai Hyundai recheama in Romania 675 de masini pentru posibile probleme la centurile de siguranta

Hyundai recheama in Romania 675 de masini pentru posibile probleme la centurile de siguranta

de Vlad Barza

(sursa - Hyundai)

Hyundai a demarat in Romania o campanie de rechemare pentru 675 de masini ix35, fabricate in Cehia, la care vor fi inlocuite sistemele de pretensionare ale centurii de siguranta de la scaunul soferului. Printre marcile care au mai facut rechemari in service, in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Land Rover, Dacia, Toyota, Jaguar, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Sistemul de pretesnionare a centurii de siguranta sofer este montat in stalpul central si, in cazul producerii unui impact frontal sub un anumit unghi, retrage centura de siguranta pentru a proteja ocupantul scaunului de impactul cu volanul sau bordul autovehiculului, explica Hyundai, in documentele oficiale.

Defectiunea se poate manifesta sub forma aprinderii martorului „airbag”, iar posesorii masinilor ix35 sunt invitati in service pentru inlocuirea sistemului de pretensionare a centurii de siguranta a scaunului soferului. Operatiunea este gratuita, iar durata medie de reparatie va fi de 20 minute. Nu s-au inregistrat accidente legate de posibilul defect.

In luna martie Hyundai anunta unul dintre cele mai mari recall-uri anuntate vreodata de o marca auto in Romania: peste 9.900 de masini au fost verificate pentru posibile probleme la contactorul de frana, probleme ce pot cauza erori de functionare la luminile de frana, dar si aprinderea unor martori in bord.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Land Rover, Dacia, Toyota, Jaguar, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu