Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata a treia generatie Murano, pe piata la sfarsit de 2014

VIDEO, FOTO: Asa arata a treia generatie Murano, pe piata la sfarsit de 2014

de Adrian Mitrea

Nissan Murano (sursa - Nissan)

Nissan a prezentat a treia generatie a celui mai avansat model al marcii, Murano, SUV care va ajunge pe piata la sfarsit de 2014 si probabil in Romania la inceput de 2015. La fel ca toate noile modele ale Nissan, noul Murano are o parte frontala in forma literei V si tehnologii avansate.

Noul Nissan Murano este inspirat puternic din conceptul Resonance (2013). Diverse elemente de design specifice Nissan sunt preluate de noul Murano, cum sunt farurile in forma de bumerang, introduse pentru prima data pe modelul 370Z.

Noul model este cu 16% mai aerodinamic decat cel care va iesi din productie – testat si de 0-100.ro in 2010 – si are un coeficient aerdinamic Cd 0,31.

Numarul de butoane pentru a comanda sistemul audio si de navigatie a fost redus de la 25 la 10 butoane, pentru a face mai simpla operarea. Exista posibilitatea echiparii cu un sistem multimedia cu touchscreen color de 7 inch, iar sistemul audio de top poate fi un Bose cu 11 difuzoare. Este disponibila de asemenea tehnologia NissanConnectSM, cu navigatie si aplicatii.

Nissan spune ca ofera pe noul Murano scaune cu un grad ridicat de confort, denumite Zero Gravity si inspirate de tehnologii de la NASA. Aceste scaune sunt disponibile pentru pasagerii din fata si cei din spate care stau langa portiere (deci nu si pentru al cincilea scaun). Scaunele din fata pot fi incalzite si ventilate, iar cele din spate doar incalzite (optiunea Quick Comfort).

Nissan a anuntat deocamdata un motor pe benzina de 3,5 litri, V6, de circa 250 CP, insa pentru Europa este asteptata si versiunea diesel cu motor de 3 litri V6. Murano va fi oferit atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala, iar sistemul de suspensii este format din brate independente pentru fiecare roata. Vor fi disponibile roti de 18, 19 si 20 inch.

Sistemul de camere video poate avea pana la patru bucati (fata, spate si laterale) si trei sisteme radar (fata si laterale) pentru a oferi tehnologii precum avertizare unghi mort (BSW), averizare pericol coliziune frontala (PFCW), franare automata in caz de urgenta (FEB) si cruise control adaptiv (ACC). In configuratia cu patru camere video, tehnologiile Around View Monitor (vedere de jur imprejurul masinii) si Moving Object Detection (detectarea obiectelor si persoanelor in miscare, in jurul masinii).

Nissan Murano va concura pe piata cu SUV-uri precum Hyundai ix55 si Volkswagen Touareg.

Prima generatie Nissan Murano a fost lansata in 2002, iar a doua in 2008.

Lasa un comentariu