Acasa Curiozitati Dupa opt ani de la intrarea in productie, Opel dezvaluie micii rechini din modelele marcii

Dupa opt ani de la intrarea in productie, Opel dezvaluie micii rechini din modelele marcii

de Adrian Mitrea

Rechin Opel ADAM (sursa - Opel)

Opel ADAM este cel mai nou dintre modelele Opel care are in interior desenat un rechin, acest mic si ascuns detaliu estetic fiind introdus pentru prima data pe Corsa, in 2006, in urma unei intamplari mai putin obisnuite. Probabil ca cei mai multi dintre posesorii de Corsa, ADAM si Zafira Tourer nu stiu unde sunt ascunsi acesti rechini, dar cu aceasta ocazie ii dezvaluim.

Din 2006, cativa designeri Opel au cautat modalitati discrete de a plasa motivul rechinilor in interiorul masinilor pe care lucreaza. Totul a inceput intr-o duminica dupa-amiaza in 2004, cand designerul Opel Niels Loeb si scafandrul amator Dietmar Finger lucrau acasa la o schita pentru noul model Corsa. Mai exact, desena panoul exterior, mai degraba nespectaculos, al torpedoului.

Rechinul de pe capacul torpedoului la Corsa nu este vizibil cea mai mare parte din timp, deoarece este complet acoperit de usa inchisa a pasagerului din dreapta.

Fiul lui Dietmar a vazut schita cu rechini si a spus ca arata destul de cool. Dietmar a zambit… o idee si o noua pasiune se nascusera. A doua zi, el a aratat profilul in forma de rechin designerului sef al Corsa, australianul Niels Loeb, care a imbratisat pe loc ideea. Rechinul din torpedou a intrat in productie. Este acum o trasatura standard in interiorul a peste doua milioane de modele Corsa, masinile care au fost produse din 2006 incoace.

Povestea de succes a rechinului Opel a continuat: Niels Loeb i-a mentionat-o lui Karim Giordimania, responsabil de designul interior al Zafira Tourer, iar acesta a creat trei rechini ce acum populeaza in secret cabina acestei masini de familie.

Rechinii trebuie sa mearga mai departe, a considerat si Stefan Arndt, cand i-a fost data responsabilitatea pentru dezvoltarea designului interior al ADAM, fiind asociat cu Niels, care s-a ocupat de exterior. Avand in vedere natura neconventionala a ADAM, rechinii ar putea fi mai vizibili si mai amuzanti. Si ar putea avea chiar si cativa tovarasi, niste pesti. Exista acum doi rechini in ADAM.

In Opel ADAM unul dintre rechini poate fi gasit destul de usor… celalalt este insotit de doi pesti nevinovati – dar unde sunt ei ascunsi? Ei bine, toata lumea stie ca rechinilor le place lichidul… Spor la cautat in masinile voastre, posesori de Opel!

Rechin Opel Corsa (sursa - Opel) 01

Rechin Opel ADAM (sursa - Opel) 02

Rechin Opel ADAM (sursa - Opel) 03

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu