Acasa Siguranta Auto Toyota recheama 6,4 milioane de masini pe plan mondial

Toyota recheama 6,4 milioane de masini pe plan mondial

de Vlad Barza

Toyota RAV4 (sursa - Toyota)

Toyota a anuntat mai multe rechemari pentru un total de 6,39 milioane de vehicule pe plan mondial, fiind vorba de diverse probleme tehnice la airbag-uri, coloana de directie, scaune si stergatoare. In Europa vor fi verificate 770.000 de vehicule, iar cele mai multe vor fi in SUA, peste doua milioane, scrie AFP.

In total este vorba de 27 de modele, cele mai multe fiind Corolla, Camry si Yaris. Din America de Nord sunt 2,34 milioane vehicule, din Japonia sunt 1,09 milioane si din Europa, circa 770.000.

Cea mai mare parte a vehiculelor (3,5 milioane) vor fi verificate pentru posibile probleme la un cablu de activare a airbag-ului lateral sofer. In cazuri extreme poate fi taiata alimentarea electrica a airbag-ului si acesta nu va functiona.

Un total de 2,3 milioane de vehicule sunt rechemate pentru posibile probleme la sistemul de glisare al scaunelor din fata, ceea ce poate duce in cazuri rare la deplasarea necontrolata a acestora.

Alte 760.000 de masini sunt rechemate pentru posibile probleme la suportul colioanei de directie, ceea ce poate antrena miscari surprinzatoare ale volanului.

Compania a mai anuntat ca la un numar de 160.000 de vehicule vor fi inlocuite motorasele ce actioneaza stergatoarele de parbriz.

Lasa un comentariu