Acasa Industrie Daimler va produce cutii de viteze automate cu 9 trepte in Romania, la Sebes

Daimler va produce cutii de viteze automate cu 9 trepte in Romania, la Sebes

de Adrian Mitrea

In uzina Star Transmission din Sebes (sursa - 0-100.ro)

Grupul german Daimler va produce in Romania cutii de viteze automate cu 9 trepte (cod NAG3), la Sebes, uzina romaneasca urmand sa devina astfel un pionier in domeniul transmisiilor automate cu un numar atat de mare de viteze. Aceste noi cutii de viteze vor fi produse in uzina Star Transmission din Sebes, unde mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte si unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Productia va incepe in prima parte a lui 2016 si vor fi angajati 500 de oameni. La finalul proiectului investitional Star Transmission va ajunge la un total de 2.000 de angajati in unitatile sale din Sebes si Cugir.

Investitia totala in platforma Star Transmission din Sebes se ridica la 300 milioane euro, iar vineri, 4 aprilie, a fost pusa piatra de temelie pentru hala care va asambla cutiile de viteze NAG3 cu 9 trepte. Ajutoarele de stat pentru acest proiect de 300 milioane euro au fost de 37,4 milioane euro. Pe platforma industriala a Star Transmission de la Sebes vor exista deci trei hale. Una deja existenta pentru cutii automate cu 5 trepte, una construita deja pentru cele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze si una – in constructie – pentru cele automate cu 9 trepte.

Practic acum incepe constructia noii hale pentru cutiile NAG3, pe 80.000 metri patrati, iar la inceputul anului viitor constructia va fi gata. La inceput de 2015 vor fi deci aduse utilaje si testate, iar productia de serie a transmisiilor NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) va demara oficial in prima parte a anului 2016.

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 (mai intai la Cugir) si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La Cugir si Sebes lucreaza in total circa 1.200 oameni.

La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie. La sediul din Sebes se monteaza cutii de viteza automate cu 5 trepte, unele cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, si vor urma cele automate cu 9 trepte.

La evenimentul de punere a pietrei de temelie a celei de-a treia hale de la Sebes, tinut vineri, 4 aprilie, participa, la ora transmiterii acestei stiri, inalti executivi Daimler, premierul Victor Ponta si omul de afaceri Ion Tiriac – vechi partener de afaceri al Daimler.

In uzina Star Transmission din Sebes (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu