O versiune restilizata a Renault Megane – al doilea facelift pentru aceasta a treia generatie Megane – a fost lansata in Romania miercuri seara, 2 aprilie, la preturi ce pornesc de la 14.100 Euro cu TVA. Toate cele trei versiuni de caroserie au un aspect identic in partea frontala, afisand insa elemente redesenate fata de versiunile comercializate pana acum: bara de protectie calandru si capota, care integreaza sigla Renault supradimensionata, pe o suprafata neagra, lucioasa.
De asemenea, odata cu acest facelift de adio – pentru ca inlocuitorul lui Megane va fi lansat la sfarsit de 2015 – compactul Renault primeste tableta multimedia integrata R-Link (stadard sau optional, in functie de echipare). Functiile sunt controlate prin intermediul unui ecran tactil cu diagonala de 7 inch (18 cm). Un joystick, amplasat pe consola centrala vine sa completeze modurile de comanda ale sistemului.
La capitolul siguranta Megane a primit Visio System – sistem ce dispune de o camera de luat vederi amplasata in spatele oglinzii retrovizoare, care activeaza:
- O alerta acustica si vizuala in cazul depasirii voluntare sau involuntare a unui marcaj alb continuu sau discontinuu;
- Farurile de intalnire, ce vor fi actionate in mod automat. Comutarea de pe faza lunga pe faza scurta se face automat, fara interventia soferului, pentru a asigura un maximum de vizibilitate si fara a-i orbi pe ceilalti participanti la trafic;
In plus, manevrele sunt facilitate de camera video amplasata in spatele vehiculului, ce permite evitarea obstacolelor. Aceasta tehnologie este asociata senzorilor pentru deplasarea in marsarier, care avertizeaza soferul de apropierea de un obstacol, printr-un semnal sonor si prin marcarea lor color, pe ecran.
Megane facelift inaugureaza cutia de viteze automatizata EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj si 6 trepte, cuplata motorului pe benzina Energy TCe 130 (1,2 litri pe benzina, turbo).
Energy dCi 130 (1,6 litri turbo diesel) este unul din cele mai puternice motoare din categoria sa. El dezvolta 130 CP la o cilindree de 1.598 cmc si ofera un cuplu maxim de 320 Nm, disponibil in proportie de 80% inca de la 1.500 rotatii pe minut (rpm).
La fel ca si pana acum, clientii lui Megane R.S., diponibil doar intr-o versiune de caroserie cu trei usi, pot opta intre doua tipuri de sasiu – Sport sau Cup – si puterea maxima oferita de motorul turbo de 2 litri este de 265 CP. Noutatea consta in disponibilitatea tabletei R-Link, cu R.S. Monitor si R.S. Display.
Utilizatorul are posibilitatea de a utiliza un cronometru automat pentru a verifica in orice moment performanta sa pe un circuit dat. Pentru aceasta este suficient sa fie descarcat in sistem traseul circuitului de pe un stick USB.
Aceste informatii, care se pot inregistra pe memory stick-ul USB, pot fi utilizate ulterior datorita programului R.S. Replay, disponibil in versiuni compatibile PC si Mac. Astfel, pot fi revazute cele mai bune ture de traseu, se poate vizualiza pozitia masinii pe circuit, precum si o serie de detalii importante, precum puterea instantanee, regimul de turatie, unghiul volanului, cursa pedalelor. Asemenea aplicatiilor utilizate in competitie, exista posibilitatea suprapunerii performantelor a doi piloti, pentru a le compara. Toate aceste date pot fi comunicate tuturor membrilor comunitatii Renault Sport sau pot fi incarcate pe noul site web dedicat.
De mai jos poti descarca, prin click pe link:
- Preturi, dotari si specificatii Megane Coupe
- Preturi, dotari si specificatii Megane
- Preturi, dotari si specificatii Megane GT Line
- Preturi, dotari si specificatii Megane Sport Tourer
Megane concureaza pe piata cu modele precum Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 si Seat Leon.