Acasa Industrie Volkswagen investeste 1,1 miliarde dolari intr-o noua uzina, in Polonia

Volkswagen investeste 1,1 miliarde dolari intr-o noua uzina, in Polonia

de Vlad Barza

Volkswagen Crafter (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a anuntat ca va investi 1,1 miliarde dolari pentru o uzina de vehicule utilitare in centrul Poloniei, scrie Reuters, care noteaza ca, in medie, salariile in industrie sunt de sase ori mai mici acolo decat in Germania. Uzina va incepe din ultimul trimestru al lui 2016 asamblarea modelului Crafter.

Uzina va fi deschisa in orasul Wrzesnia (26.000 de locuitori) din centrul Poloniei, in apropierea orasului Poznan unde grupul German are o uzina care produce vehiculele comerciale Caddy si T5.

Noua uzina va incepe in Q4 2016 productia, va avea 2,300 de angajati si va produce utilitara Crafter care e asamblata din 2005 intr-un joint-venture german cu Daimler, asocierea urmand sa fie insa oprita.

Reuters noteaza ca in 2012 salariile medii in industrie erau de 37 euro.ora in Germania si de sub 6,65 euro/ora in Polonia.

Cel mai mare producator auto european a anuntat si extinderi in Germania: din 2016 SUV-ul Tiguan va fi asamblat si la Hanovra, nu doar la Wolfsburg, In plus, tot din acel an Porsche Panamera va fi produs exclusiv in Leipzig, productia fiind acum repartizata intre Hanovra si Leipzig.

Lasa un comentariu