Acasa Jaguar Jaguar XE debuteaza in 2015, rival pentru BMW Seria 3

Jaguar XE debuteaza in 2015, rival pentru BMW Seria 3

de Adrian Mitrea

Jaguar XE Teaser (sursa - Jaguar)

Jaguar va lansa in 2015 un nou sedan, denumit XE, care va fi pozitionat sub limuzina medie XF si care va concura pe piata cu modele precum BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4, Infinit G Sedan si Lexus IS. Jaguar XE, inspirat din conceptul C-X17, va fi primul automobil din segmentul sau care va dispune de o caroserie din aluminiu, a anuntat producatorul auto britanic, la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie).

Pe Jaguar XE vor debuta si noi motorizari diesel si pe benzina, reunite sub numele generic Ingenium. Este vorba (pentru inceput) despre propulsoare de 2 litri, diesel si benzina, cu patru cilindri.

Noile motoare vor permite modelelor Jaguar sa ofere performante de top, inclusiv viteze maxime de peste 300km/h, si emisii CO2 cu valori mai joase de 100g/km, noteaza producatorul auto britanic.

Jaguar XE va intra in productie in ultimul trimestru din acest an, ceea ce inseamna ca premiera mondiala va avea loc in toamna, la unul dintre saloanele auto importante (probabil Paris). Masina va incepe sa fie efectiv comercializata incepand cu anul 2015 si va ajunge pe toate pietele spre jumatatea anului.

„Jaguar XE este, pana la ultima fibra, un Jaguar modern; mai compact ca dimensiune, dar de mare impact vizual. Clientii vor avea asteptari foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii – trebuie sa fie practic si sa isi pastreze caracterul premium. Nu uitam nicio clipa faptul ca proiectam un Jaguar, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa fie la fel de incitant de privit, extraordinar de condus si practic de avut. Avem convingerea ca am indeplinit intocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE”, a declarat Ian Callum, directorul de design al Jaguar.

Informatiile tehnice si de gama complete vor fi disponibile ulterior, in cursul anului 2014.

Desi prin traditie saloanele auto sunt folosite de producatorii pentru a prezenta noi modele, iata la ca la Geneva Jaguar doar a anuntat un nou model si a aratat o prima fotografie-teaser, care, ce-i drept, arata destul de mult din ceea ce va insemna Jaguar XE.

Lasa un comentariu