Acasa Dacia Revin zvonurile despre o posibila echipa romaneasca in Formula 1. Presa internationala scrie ca si Ion Bazac ar fi parte a proiectului

Revin zvonurile despre o posibila echipa romaneasca in Formula 1. Presa internationala scrie ca si Ion Bazac ar fi parte a proiectului

de Vlad Barza

(sursa - Renault)

In Ianuarie s-a zvonit ca ar exista o candidatura pentru o echipa romaneasca de Formula 1, care ar putea utiliza numele Dacia in sezonul 2015. Iar acum publicatii din SUA si Franta spun ca zvonurile sunt tot mai insistente, adaugand ca unul dintre promotorii proiectului ar fi Ion Bazac, seful reprezentantei Ferrari in Romania. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Forza Rossa nu au facut comentarii pe marginea acestor zvonuri. In Ianuarie cei de la Dacia spuneau ca e putin probabil ca Dacia sa ajunga in Formula 1.

Publicatia autoweek.com scrie ca Vineri, 28 Februarie, FIA trebuia sa ia o decizie in legatura cu ultimele locuri disponibile pentru lista echipelor ce vor participa in 2015, insa decizia a fost amanata, fara a se comunica vreun motiv.

Totusi, publicatia noteaza ca are sanse pentru a castiga un loc proiectul romaneasc sustinut de Ion Bazac, fost ministru al Sanatatii si sef al Forza Rossa, reprezentanta Ferrari in Romania. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Forza Rossa nu au facut comentarii pe marginea acestor zvonuri.

Publicatia mai scrie ca proiectul este sustinut de alte fonduri private de investitii, dar si de statul roman, care cosnidera ca Formula 1 este un foarte bun mod de promovare a imaginii tarii. Americanii mai scriu ca saptamana trecuta promotorii acestui proiect, inclusiv reprezentanti ai Ministerului Sportului, au purtat discutii cu oficialii FIA, in Franta.

Site-ul Confidential Renault, printre primele care au scris despre acest presupus proiect romanesc, relateaza si despre posibila implicare a lui Ion Bazac, notand ca proiectul va fi sprijinit de Colin Kolles, fostul sef al echipei Force India, care acum conduce echipa de curse Kodewa din Germania ce concureaza in FIA World Endurance Championship. Kolles este un personaj controversat si au fost voci care au spus ca implicarea lui in proiect nu este semn bun.

Totusi, si sursele franceze spun din nou ca totul trebuie privit cu scepticism, mai ales ca nimeni nu a confirmat existenta proiectului.

Dacia si Romania in Formula 1? – Un zvon greu de crezut

Cei de la Dacia au explicat ca astfel de zvonuri nu prea au logica.

„Este un zvon, iar cand spun ca este un zvon ma gandesc si la faptul ca Renault este deja prezenta in Formula 1 si nu cred ca o sa participam cu doua marci. Apoi, nu stiu daca Formula 1 se potriveste cu filosofia Dacia… Pe de alta parte, cand vorbim de Renault ne gandim la elemente precum tehnologie si design care merg mai degraba cu Renault in F1. (…) Pentru mine este doar un zvon si atata tot”, spunea la final de Ianurie Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia-Renault in Romania.

Cateva bloguri specializate si publicatii internationale scriau in ianuarie ca una dintre cele trei echipe candidate pentru a fi inscrise in sezonul 2015 al Formula 1 ar putea fi Dacia, cu sustinere de la Renault si cu finantare (si) de la surse din Romania. Totul a pornit de la postarea unui jurnalist britanic pe nume Adam Cooper.

Totusi, Renault are traditie in Formula 1, a castigat titluri de campioana si sezonul trecut a furnizat motoare catre patru echipe: Red Bull Racing, Caterham F1, Lotus F1 si Williams F1. In aceste conditii, nu ar fi logic sa intre un brand necunoscut in F1 precum Dacia.

Apoi, participarea in Formula 1 necesita bugete uriase de zeci de milioane/an, bani care la o marca precum Dacia ar putea fi mult mai bine redirectionati in lucruri importante pentru activitatile de zi cu zi.

Apoi, articolul care mentiona posibila participare vorbea si despre faptul ca statul roman ar aloca fonduri pentru a se promova cu ajutorul Formulei 1. In conditiile economice grele, astfel de cheltuieli nu ar fi prea bine primite.

Lasa un comentariu