Acasa Foto FOTO: Volkswagen Scirocco facelift debuteaza la Geneva

FOTO: Volkswagen Scirocco facelift debuteaza la Geneva

de Adrian Mitrea

Volkswagen Scirocco Facelift 2014 (sursa - Volkswagen)

Volkswagen Scirocco facelift debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), marcand astfel 40 de ani de cand originalul Scirocco a fost prezentat tot la Geneva. Masina vine cu motorizari noi si un design modificat, iar in showroom-uri va fi disponibila din luna Mai.

Logo-ul Volkswagen de pe hayon are acum si functie de maner de deschidere a portbagajului, ca la Golf, pana acum nefiind asa. Toate motorizarile pe benzina sunt turbo, cu injectie directa, si corespund normelor Euro 6. Exista o motorizare de 1,4 litri TSI de 125 CP (122 CP pana acum), una de 2 litri TSI de 180 CP care inlocuieste 1.4 TSI de 160 CP, una de 2 litri TSI de 220 CP (210 CP pana acum), iar versiunea de inalta performanta Scirocco R are motor de 2 litri TSI de 280 CP (+15 CP).

Versiunile turbo diesel sunt 2.0 TDI de 150 CP si 184 CP.

Gama de transmisii disponibile este formata dintr-o cutie de viteze manuala cu sase trepte, una automatizata DSG cu 6 viteze si una DSG cu 7 trepte.

La Scirocco facelift se pot observa noi instrumente de bord, inclusiv unele pentru monitorizarea presiunii uleului si presiunii din turbina – un tribut adus modelului original din 1974. De asemenea, barele de protectie, farurile si stopurile au fost redesenate.

Volkswagen Scirocco concureaza pe piata cu modele precum Opel GTC Astra, Renault Megane Coupe.

Din 1974 si pana in prezent Volkswagen a comercializat circa un milion de automobile sub numele Scirocco.

Volkswagen Scirocco (sursa - Volkswagen)

Lasa un comentariu