Acasa Industrie BMW va produce automobile MINI la fosta uzina Mitsubishi din Olanda

BMW va produce automobile MINI la fosta uzina Mitsubishi din Olanda

de Vlad Barza

Fabricatie MINI (sursa - BMW Group)

BMW a anuntat ca din aceasta vara va produce versiunea hatchback a MINI la uzina VDL Nedcar, unde pana in vara lui 2012 a produs Mitsubishi, care apoi a vandut unitatea. Uzina olandeza poate fabrica pe termen lung 200.000 de masini/an, iar in 2014 va realiza cateva zeci de mii.

Noul MINI hatchback, a carui productie a inceput la uzina MINI din Oxford in luna Noiembrie 2013, va fi fabricat si in Olanda, cu incepere din vara anului 2014 la uzina Nedcar

BMW Group a confirmat acest inceput al productiei cu ocazia vizitei la subcontractantul VDL Nedcar din Born (Olanda) avute de Harald Kruger, membru in Consiliul Director al BMW AG, responsabil de productie, si Klaus Draeger, membru in Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru achizitii si reteaua de furnizori.

MINI va fi singurul constructor auto care are automobile produse in serie prin intermediul unui subcontract in Olanda. BMW Group va beneficia de localizarea favorabila a uzinei VDL Nedcar in ceea ce priveste logistica si apropierea de reteaua de productie MINI din Regatul Unit, cu uzinele de la Oxford, Swindon si Hams Hall.

Pentru implementarea strategiei de crestere globala, cu vanzari de peste doua milioane de automobile in 2016, un alt pas important pe care BMW Group il face este extinderea capacitatii totale de productie.

„Marca MINI demonstreaza o crestere substantiala. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de capacitati de productie suplimentare externe care sa completeze uzina MINI de la Oxford si care, pe termen mediu, poate fabrica anual aproximativ 260.000 de unitati. VDL Nedcar are multi ani de experienta in productia automobilelor de inalta calitate, asa ca aceasta companie este un partener ideal pentru noi. In acelasi timp, reteaua de productie din Regatul Unit este si va raman pilonul principal al productiei MINI. Impartirea productiei noului MINI Hatch intre Oxford si Born ne va oferi o flexibilitate mai mare pentru alte modele”,  a spus directorul de productie Harald Kruger.

Pregatirile pentru inceperea productiei noului MINI hatchback la subcontractantul VDL Nedcar se desfasoara conform programului. Aproximativ 1.500 de angajati vor fi responsabili de productia noului MINI cu incepere din vara anului 2014. Anul acesta, se anticipeaza ca volumul productiei MINI la VDL Nedcar va fi exprimat cu cinci cifre.

In 2013 au fost produse 303.177 automobile MINI. Uzina din Oxford a produs 175.986 modele MINI Hatch, Cabriolet, Clubman, Clubvan, Roadster si Coupe. Alte 125.559 modele MINI Countryman si MINI Paceman au fost fabricate de subcontractantul MSF din Graz (Austria), la care s-au adaugat alte 1.632 de unitati de la alte uzine. De la relansarea marcii in 2001, au fost produse aproximativ 2,8 milioane automobile MINI.

In 2013, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 1,963 milioane de automobile si 115.215 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2012 a fost de 7,82 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,85 miliarde de euro. La 31 decembrie 2012, BMW Group dispunea de o forta de munca de 105.876 de angajati.

Lasa un comentariu