Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul Renault Twingo, complet reinventat. Acum are patru portiere si propulsie

VIDEO, FOTO: Noul Renault Twingo, complet reinventat. Acum are patru portiere si propulsie

de Adrian Mitrea

Renault Twingo (sursa - Renault)

Renault a prezentat online noua generatie a modelului de clasa A Renault Twingo, cel mai mic al marcii, acesta fiind complet reinventat. Masina a pierdut elementele specifice acestui model, cum ar fi caroseria cu doua portiere mari, stergatorul singular pentru parbriz si tractiunea fata. Acum Renault Twingo are patru portiere si propulsie, doarece are dezvoltare comuna cu viitorul smart ForTwo si smart ForFour.

Renault spune ca s-a inspirat din originalul Twingo (1992) si din Renault 5 cand a conceput acest nou Twingo, insa totul a pornit de la o foaie alba de hartie.

Principala provocare, atat inginereasca, cat si din punctul de vedere al costurilor de dezvoltare, a fost mutarea motorului din fata in spate. Gratie parteneriatului cu Daimler si dezvoltarii comune cu noile smart ForTwo si smart ForFour, acest lucru a fost posibil. Beneficiile sunt un spatiu interior mai generos si o raza de intoarcere mai mica.

Pentru noul Twingo sunt disponibile patru culori pentru caroserie: albastru deschis, alb, galben si rosu.

Motorizarile, specificatiile (dimensiuni, portbagaj, acceleratie, etc…) si aspectul interiorului nu au fost inca dezvaluite. Ele sunt tinute ca elemente surprize pentru Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), cand noul Renault Twingo va debuta fizic, in premiera mondiala, in fata publicului. Dezvaluirea online s-a facut pe Twitter, dupa cum se poate vedea in clipul din articol.

Noua generatie Twingo a fost prefigurata de conceptele Twin’Run si Twin’Z.

Lasa un comentariu