Acasa Romania Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara are un nou CEO, Franciscoxavier Pujol

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara are un nou CEO, Franciscoxavier Pujol

de Adrian Mitrea

Fransiscoxavier Pujol (sursa - Continental)

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara are un nou director general (CEO), Franciscoxavier Pujol, iar fostul CEO al uzinei, Robert Keszte, a preluat functia de director al unei fabrici similare din Budapesta, tot in cadrul Continental, a anuntat compania. Franciscoxavier Pujol are aproape 10 ani de experienta in Continental si este specializat pe lean-management si 6Sigma.

Timisoara, 10 februarie, 2014. Furnizorul international de produse auto, producatorul de anvelope si partenerul industriei auto Continental a schimbat directorul fabricii de componente electronice din Timisoara. Dr. Robert Keszte, si-a incheiat delegatia sa de trei ani. El a preluat functia de director al fabricii din Budapesta. Succesorul sau este Franciscoxavier Pujol, care are aproape 10 ani de experienta in Continental si este specializat pe lean – management si 6Sigma.

„Ma bucur foarte mult sa fiu in Timisoara si, in mod deosebit, in echipa fabricii de electronice. Organizatia gasita aici este una puternica, avand viziunea corecta asupra lucrurilor si o cultura potrivita pentru atragerea proiectelor de ultima ora si satisfacerea cerintele clientilor. impreuna cu colegii mei, angajatii fabricii, o sa continuam sa dezvoltam afacerea si sa ne impunem si mai mult in industria auto. De asemenea, vreau sa-i urez succes domnului Keszte in asumarea noilor responsabilitati”, a spus Franciscoxavier Pujol, intr-un comunicat de presa.

Franciscoxavier Pujol, 52 de ani, s-a mutat in Timisoara impreuna cu sotia si cei doi copii. El a lucrat timp de sase ani la Continental Automotive Spania, prima data ca manager operatiuni si apoi ca director locatie si productie. Acolo, el a reusit sa aduca fabricii doua premii pentru inovatie din partea Guvernului spaniol. Apoi a lucrat ca vicepresedinte al unitatii comerciale care se ocupa de vehicule hibride si electrice din interiorul diviziei Powertrain de la Continental.

„In ultimii ani, fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a devenit un exemplu de functionare in ceea ce priveste performanta si imbunatatirile in interiorul Continental, pe plan local si in industria est-europeana. Cheia succesului este reprezentata de noua cultura organizationala a fabricii, centrata pe responsabilitate, imbunatatiri si dedicatia din partea angajatilor. Pe viitor, productia de sisteme high-tech asigura dezvoltarea fabricii, locuri de munca sigure, satisfactia clientilor si valoare pentru actionari. Noile produse si noile tehnologii reprezinta cele patru megatrenduri ale industriei auto: siguranta, protectia mediul, informatia si preturile accesibile. Ii doresc mult noroc succesorului meu si colegilor din Timisoara, care vor ramane mereu in amintirile mele”, a fost mesajul de ramas-bun al lui Robert Keszte.

Fabrica de componente electronice din Timisoara a fost infiintata in 2006 si are in prezent peste 800 de angajati. Tehnologia de ultima ora din industria auto este produsa aici, printre care: unitati de control airbag, instrumente de bord, frane de parcare electronice si monitoare de afisaj. Fabrica face parte din compania Continental Automotive Romania S.R.L., care are in Timisoara si un centru de cercetare si dezvoltare cu peste 2.000 de angajati si unui in Iasi, cu 800 de angajati, avand planuri de a continua sa creasca si sa se dezvolte si anul acesta.

Cu o cifra de afaceri de 33,3 miliarde Euro in 2013, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Pentru Continental lucreaza in prezent peste 177.000 de angajati, in 46 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent circa 12.000 de angajati in Romania.

Lasa un comentariu