Acasa Foto VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz Clasa V se prezinta. Acesta e inlocuitorul pentru Vito si Viano

VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz Clasa V se prezinta. Acesta e inlocuitorul pentru Vito si Viano

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa V (sursa - 0-100.ro)

Mercedes-Benz a prezentat la Munchen, Germania, masina de familie Clasa V, cea care inlocuieste modelele Vito si Viano. Mercedes-Benz Viano, lansat in 2004, a fost comercializat in anumite piete sub numele Clasa V, insa acum, odata cu noul Mercedes-Benz Clasa V, acest nume devine unul global. Lansarea in Romania este planificata pentru luna iunie.

Masina ofera loc pentru pana la opt pasageri. Clientii vor putea opta pentru pachet exterior Sports si pachet interior Design. In premiera in acest segment, faruri integrale cu LED sunt oferite optional. La lansare, Mercedes-Benz Clasa V va fi oferit in doua sau trei versiuni de lungime (in functie de piata), cea mai lunga varianta avand 5.370 mm.

Prin design, dimensiuni, finisaje si dotari, Clasa V vrea sa fie un fel de Clasa S printre autovehiculele de familie.

Printre elementele unde exceleaza Clasa V se numara scaunele ce pot fi imbracate in piele nappa, volanul multifunctional cu 12 butoane, touchpad (disponibil cu sistemul Audio 20 CD si cu sistemul COMAND Online), comenzi vocale (LINGUATRONIC). De asemenea, merita remarcat sistemul de deschidere al hayonului, care include deschiderea individuala a lunetei.

Sistemul de ventilatie optional THERMOTRONIC, care poate inlocui asadar climatizarea reglabila manual TEMPMATIC, poate raci sau incalzi habitaclul in mai multe moduri (FOCUS, MEDIUM si DIFFUSE). Astfel, ocupantii pot alege intre o racire sau incalzire mai directe sau mai difuze si mai lente.

Clasa V preia de la masinile mai mici Mercedes-Benz si tehnologii care tin de siguranta si confort – majoritatea oferite optional. Printre ele se numara sistem de camere video care arata pe ecran tot ce este de jur imprejurul masinii, sistemul de prevenire a coliziunilor COLLISION PREVENTION ASSIST, recunoasterea semnelor de circulatie, asistent pentru mentinerea benzii de circulatie, asistent faza lunga si tehnologia PRE-SAFE (care detecteaza un impact iminent si pregateste centurile de siguranta si airbag-urile pentru protectie optima a ocupantilor).

Pentru o tinuta de drum optima, Mercedes-Benz poate echipa Clasa V si cu sistemul AGILITY CONTROL, suspensia limitand astfel inclinarea pe viraje a masinii.

Gama de motorizari, la lansare, incepe cu un propulsor turbo diesel de 2,1 litri, cu patru cilindri (163 CP, 380 Nm), ce poarta indicativul V 220 CDI. Va fi oferita ulterior si o versiune de 136 CP a acestui motor. Varful de gama este V 250 BlueTEC, adica cea mai puternica declinare a aceluiasi motor (190 CP si 440 Nm), inlocuid propulsorul V6 turbo diesel de 3 litri. Aceasta din urma motorizare vine echipata standard cu transmisie automata 7G-TRONIC PLUS care are trei moduri de functionare (Sport, Comfort si Manual).

Mercedes-Benz Clasa V pentru piata europeana este produs in Spania, in uzina Vitoria.

2 comentarii

Vlad 2 februarie 2014 - 01:54

Din cate am inteles din primul clip, V250 are tot acelasi motor diesel (2.1), dar care produce 190 CP. Nici vorba de V6 TD. Daca nu ma insel, MB chiar se lauda ca motorul asta nou (2.1) are aceleasi performante ca vechiul V6, la consum mai mic.

Reply
Adrian Mitrea 2 februarie 2014 - 09:37

Asa este, am corectat. Multumesc!

Reply

Lasa un comentariu