Acasa Industrie Tesla Motors intra in China in acest an si ia in calcul construirea unei uzine acolo

Tesla Motors intra in China in acest an si ia in calcul construirea unei uzine acolo

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors, producator american de automobile electrice, va intra pe piata din China in primavara acestui an, iar in 2015 vanzarile de masini de acolo le vor depasi pe cele din Statele Unite ale Americii (SUA), a spus seful si fondatorul companiei, Elon Musk. Potrivit acestuia, planurile pe termen lung includ „fara indoiala” o uzina Tesla Motors in China.

Compania lui Musk are in prezent in oferta un singur automobil, denumit Model S. Pe piata din China va avea un pret de pornire de 121.280 dolari, cu 50-60% mai mult decat in SUA, in principal din cauza taxelor si costurilor de livrare.

Pentru a scapa de taxe si pentru ca automobilele marcii se se califice pentru stimulentele fiscale acordate de guvernul chinez celor care isi cumpara masini electrice, compania trebuie sa produca in China.

“Pe termen lung nu incape indoiala ca vom avea o fabrica in China”, a spus Elon Musk, citat de Automotive News.

Tesla Model S e disponibila in Europa cu doua versiuni de autonomie – 390 km si 502 km – preturile pornind de la 57.990 Euro. Versiunea cu 502 km autonomie porneste de la 62.400 Euro.

Tesla vrea sa lanseze in acest an SUV-ul Model X, iar ulterior un sedan mai mic decat Model S, care ar urma sa concureze in segmentul D (BMW Seria, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4). Primul automobil produs de Tesla Motors, denumit Tesla Rodster, a iesit din productie in 2012.

Lasa un comentariu