Acasa Dacia UPDATE: Dacia ar vrea sa participe din 2015 in Formula 1, scrie presa internationala

UPDATE: Dacia ar vrea sa participe din 2015 in Formula 1, scrie presa internationala

de Vlad Barza

Dacia Duster No Limit la Pikes Peak (sursa - Renault)

Cateva bloguri specializate si publicatii internationale scriu ca una dintre cele trei echipe candidate pentru a fi inscrise in sezonul 2015 al Formula 1 ar putea fi Dacia, cu sustinere de la Renault si de la companii romanesti, relateaza confidential-renault.fr, care porneste de la o postare a jurnalistului Adam Cooper. Totusi, informatia nu a fost confirmata si trebuie luata cu mari rezerve. UPDATE ora 19:05 Dacia spune ca nu are cunostinta despre un asemenea proiect si nici nu este implicata in asa ceva.

Informatia vehiculata este ca pentru cele doua locuri vacante de noi echipe ce ar putea intra in sezonul 2015 al Formula 1 ar candida si o echipa romaneasca ce ar concura sub sigla Dacia. Se mai speculeaza ca Renault ar putea folosi sub sigla Dacia un motor de Formula 1 si ca proiectul ar fi sustinut si de companii romanesti, dar mai ales de fostul sef al echipei Force India Colin Kolles, care nu va fi proprietar, ci furnizor de echipamente moderne.

Se mai spune ca protagonistii au incercat, fara succes, sa se asocieze cu o echipa existenta, iar acum aleg sa creeze propria echipa.

Informatia nu a fost comentata de partile in cauza, insa si francezii care scriu avertizeaza ca totul trebuie privit cu retinere si ca va mai dura cateva saptamani pana cand se va cunoaste continutul proiectului.

Investitiile intr-o echipa de Formula 1 sunt foarte mari, dar Renault are avantajul experientei in Marele Circ, unde este o prezenta traditionala.

Dacia a mai fost prezenta in competitii auto-moto, mai ales la trofeul Troferul Andros cu Duster si Lodgy. O alta masina Dacia a concurat in campionatul suedez de turisme, iar cea mai puternica Dacia construita vreodata a fost Duster-ul de 850 CP creat pentru cursa de la Pikes Peak.

6 comentarii

Invitat 17 ianuarie 2014 - 18:04

Asta e luata de pe TNR, nu?

Reply
Klaus_CT 17 ianuarie 2014 - 19:07

Ar fi cu adevarat ironic ca in F1 sa fie prezenta o echipa care sa poarte numele Dacia, inaintea uneia care sa poarte numele VW 🙂

Reply
da:)) 17 ianuarie 2014 - 20:28

paiu vw e instare sa participe la asa ceva, nu e renault:))

Reply
Klaus_CT 18 ianuarie 2014 - 12:55

Sa stii ca Renault este pe locul doi la titluri castigate, dupa Ferarri. Ma refer la echipe ce au fost echipate cu motoare Renault.

Reply
MOLECULA H2O 18 ianuarie 2014 - 20:24

Foarte tare!. Mi-ar placea asta….

Reply
BodnarDan 20 ianuarie 2014 - 10:53

Tinand cont ca motoarele Renault s-au gasit pe masinile a 4 echipe din Formula 1 in 2013 (Red Bull Racing Renault, Lotus F1 Team, Williams F1 Team si Catherham F1 Team), nu m-ar mira sa mai apara inca o echipa cu numele Dacia F1 Team cu un motor Renault.

Reply

Lasa un comentariu