Acasa Curiozitati VIDEO: Ce poti face in SEAT Leon ST, intr-un clip publicitar amuzant

VIDEO: Ce poti face in SEAT Leon ST, intr-un clip publicitar amuzant

de Adrian Mitrea

Seat Leon ST (sursa - Seat) 01

SEAT Leon ST, versiunea de caroserie break a modelului compact Leon, cu un portbagaj de 587 litri, se dovedeste suficient de spatios pentru a transporta doua biciclete si nu numai. SEAT a luat o idee nastrusnica a oamenilor, care exista de cand s-a inventat automobilul, si a transpus-o intr-un spot publicitar amuzant.

Daca cele doua generatii SEAT Leon lansate pana acum au reprezentat exclusiv un model compact cu cinci usi, a treia generatie Leon a devenit o adevarata familie de modele, cu trei derivate in total. Cea mai recenta si ultima lansata este Leon ST, versiunea de caroserie break. Astfel, Seat Leon ST se alatura modelelor Seat Leon cu cinci usi si Seat Leon SC (Sport Coupe, cu trei usi). Leon ST are un portbagaj de 587 litri, insa spatiul cargo poate fi extins la 1.470 litri prin rabatarea spatarelor scaunelor din spate.

Dintre tehnologiile interesante care vor echipa aceasta noua versiune de caroserie se remarca DCC (controlul adaptiv al sasiului) si ACC (cruise control adaptiv ce pastreaza automat distanta in raport cu masina din fata).

De asemenea, Leon ST va putea fi echipat si cu faruri integrale cu LED si sistem de directie progresiva.

La fel ca restul gamei Leon, versiunea ST va avea motorizari turbo diesel si turbo pe benzina ce pornesc de la 1,2 litri si merg pana la 2 litri, avand puteri cuprinse intre 86 Cai Putere (CP) si 184 CP. Sunt oferite transmisii manuale cu cinci si sase viteze, precum si automatizate (DSG) cu sase si sapte trepte.

Seat a utilizat pentru Leon ST platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen si conceptul denumit “Systematic Lightweight Design”. In versiunea de baza Leon ST cantareste 1.233 kg, ceea ce il face cu 45 kilograme mai greu decat versiunea in cinci usi si cel mai usor model estate din clasa sa, sustine Seat.

Lasa un comentariu