Acasa Industrie Federal Mogul preia o divizie a furnizorului auto Honeywell. Tranzactia include si o fabrica din Ploiesti

Federal Mogul preia o divizie a furnizorului auto Honeywell. Tranzactia include si o fabrica din Ploiesti

de Vlad Barza

(sursa - Honeywell)

Compania Honeywell a ajuns la un acord global privind vanzarea pachetului majoritar al diviziei sale Friction Materials catre Federal Mogul, o companie americana importanta din domeniul auto. Federal Mogul va prelua si fabrica din Ploiesti, care din 2012 produce placute de frana si la care in toamna anului trecut lucrau 220 de persoane, perspectivele fiind sa se ajunga la 300.

Federal Mogul Corporation anunta ca subsidiarele europene ale Companiei au inceput procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achizitionare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de franare, cu sediul in Germania si peste 2.000 de angajati in intreaga lume.

Federal Mogul va prelua si fabrica din Ploiesti, care produce placute de frana, unitate pe care Honeywell a inaugurat-o recent. Noii proprietari sunt ferm angajati sa dezvolte unitatea de productie intr-una de maxim potential in Europa. Pentru Romania este o veste buna venirea unui nou investitor american si continuarea proiectului de la Ploiesti, se precizeaza intr-un comunicat Honeywell.

Se estimeaza ca tranzactia se va incheia in a doua jumatate a anului 2014 si include si o alta fabrica recent deschisa in China.

Honeywell isi mentine angajamentul fata de Romania (avand aproximativ 2.000 de angajati in afara unitatii din Ploiesti), unde este prezenta de peste 15 ani, prin fabrica de turbosuflante (cea mai mare din lume) si operatiunile in cadrul diviziei strategice Solutii de Automatizare si Control.

Trebuie precizat ca tranzactia cu Federal Mogul afecteaza doar operatiunile de la Ploiesti ale Honeywell, in Prahova lucrand aproximativ 220 de persoane.

Federal Mogul a fost fondata in Detroit, in 1899. Compania are 44.500 de angajati in 34 de tari, cu sediul central in Southfield, Michigan. Afacerile anuale trec de 6 miliarde dolari.

Federal Mogul opereaza prin doua divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea avand un CEO ce raporteaza Consiliului Director.

Divizia Powertrain proiecteaza si produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale si sisteme de protectie pentru automobile si vehicule grele, industriale si de transport.

Divizia Vehicle Components vinde si distribuie un portofoliu de 20 de produse aftermarket si furnizeaza producatorilor de echipamente originale produse de frinare, directie-suspensie, stergatoare, si alte componente auto.

Marcile Federal Mogul disponibile pe piata aftermarket includ stergatoare ANCO, bujiile, stergatoarele si filtrele Champion, produsele de motor AE, Fel-Pro, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nural, Payen Sealed Power, piesele de directie si suspensie MOOG si produsele de franare Ferodo si Wagner.

Grupul Honeywell are 132.000 de angajati in lume, iar divizia Friction Materials preluata de Federal-Mogul are 2.000 de angajati.

Lasa un comentariu