Acasa Mercedes-Benz Renault-Nissan si Daimler vor extinde si pe mai departe alianta parafata in 2010

Renault-Nissan si Daimler vor extinde si pe mai departe alianta parafata in 2010

de Vlad Barza

Carlos Ghosn si Dieter Zetsche (sursa - Daimler)

Renault-Nissan si Daimler vor semna in curand un acord pentru a extinde alianta semnata in primavara lui 2010, scrie Financial Times, care citeaza surse apropiate discutiilor. Noul acord de cooperare va fi semnat in primele luni din 2014 si se refera la constructia unor modele germane in uzine ale Renault-Nissan, dar si colaborare mai stransa pentru dezvoltarea marcii de top Infiniti.

Alianta dintre cele doua mari grupuri auto a fost parafata in aprilie 2010, primele semne fiind deja vizibile, in conditiile in care motoare economice ale Renault au ajuns pe vehicule produse de Daimler, iar cele doua grupuri coopereaza pentru noul smart si pentru noua generatie Twingo, dar si pe partea de vehicule comerciale.

Sursele citate spun ca directorii celor doua grupuri sunt foarte multumiti de proiectele comune, iar decizia de extindere a colaborarii a venit si fiindca cei doi sefi ai grupurilor – Carlos Ghosn si Dieter Zetsche – se inteleg foarte bine.

Cele doua grupuri se completeaza reciproc fiindca Daimler avea nevoie de un partener cu experienta pe partea de motoare mici, ecologice si cu consum redus, in timp ce Nissan are nevoie de un partener premium cum este Mercedes-Benz pentru a o ajuta sa extinda marca Infiniti, care in Europa are vanzari reduse ca volum.

In 2012 Nissan a produs 4,88 milioane vehicule, Renault a fabricat 2,6 milioane, iar Daimler 2,2 milioane.

Lasa un comentariu