Acasa Industrie Policolor orienteaza afacerea cu vopsele auto KLAR si catre export. Uzina din Bucuresti va fi relocata, terenul posibil vandut

Policolor orienteaza afacerea cu vopsele auto KLAR si catre export. Uzina din Bucuresti va fi relocata, terenul posibil vandut

de Adrian Mitrea

Ion Florescu - presedinte consiliu de administratie Policolor-Orgachim (sursa - Policolor-Orgachim)

Grupul Policolor-Orgachim – producator de vopsea, chimicale, rasini si cerneala – orienteaza afacerea KLAR, specializata in vopsele auto, si catre piete de export. In plus, uzina din Bucuresti, din Bulevardul Theodor Palady, va fi relocata undeva in apropiere si vor fi facute investitii suplimentare pentru cresterea productiei, iar terenul pe care sta actuala fabrica – 14 hectare – ar putea fi vandut, a declarat miercuri, 21 noiembrie, Ion Florescu, presedintele RC2 – fondul de investitii care detine Grupul Policolor-Orgachim. In urmatorii ani RC2 intentioneaza sa faca exit, treptat, din afacerile Grupului Policolor.

Vanzarile KLAR Professional reprezinta circa 30% din cat vinde Policolor intr-un an, iar?10% din vanzarile KLAR Professional merg la export. Afacerea KLAR inseamna o cifra de afaceri de circa 30 milioane euro/an in Romania, iar Policolor-Orgachim are afaceri de 70 milioane euro/an.

Pentru anii urmatori sunt planuri serioase pentru patrunderea puternica pe piete de export precum Italia, Franta, Ungaria, Polonia, Ucraina si Turcia, pe piata de vopsele auto refinish (revopsire, nu vopsele OEM).

„Ne putem lupta cu orice brand la nivel international. Acum, mai mult ca niciodata, suntem foarte pregatiti”, a declarat Gabriela Ghita, director de marketing al KLAR Proffesional, intr-un eveniment organizat miercuri, 21 noiembrie, la Grand Cinema Digiplex, pentru aniversarea a 10 ani de KLAR Professional si pentru lansarea unui scurt-metraj dedicat.

Aceasta mutare vine dupa ce lacurile si vopselele KLAR Professional au obtinut certificarea institutului german iLF Forschungs Lacke und Farben.

„Totusi, Romania este o piata mica la nivel european. Ar fi pacat sa nu impartim acest cost de cercetare pe mai multe piete. In Italia am vazut ca este cerere pentru produsele noastre”, a declarat Ion Florescu.

Ce se va intampla cu Policolor-Orgachim

„Noi nu ne?gandim la vanzarea Grupului Policolor, in intregime, niciodata. Mai avem productie de rasini si produse chimicale. Primul exit pe care l-am face noi ar fi pe partea chimica. In acest sens avem discutii mai avansate. Produsele chimice nu au brand si este o linie de business interesanta pentru investitori strategici. Deci nu are prea mare legatura cu afacerea noastra principala, vopseaua”, a explicat Florescu.

El a explicat ca pe langa exit-ul pe care RC2 l-ar face in 2014 pe partea de produse chimice, urmatorul exit ar urma sa fie apoi cel din afacerea cu rasini, in 2015, iar exit-ul din afacerea cu vopsele este planificat pentru perioada 2016-2018, potrivit lui Ion Florescu.

„Vrem sa investim intr-o noua unitate de productie de vopsea in Bucuresti sau in jurul Bucuresti-ului. Cel mai tarziu la sfarsitul lui 2015 am vrea sa fie functionala. Investitia ar fi intre 4 si 6 milioane euro si presupune relocarea fabricii de vopsele actuala, din Bulevardul Theodor Palady, si extinderea ei”, a declarat Florescu.

Terenul pe care se afla actuala fabrica ar putea fi vandut partial sau integral.

„Avem 14 hectare si nu avem nevoie de tot. Sau vindem partial terenul, sau vindem integral, in functie de ofertele pe care le avem”, a spus Florescu.

Relatia KLAR Professional cu vopsitoriile, Dacia si Ford

Policolor furnizeaza vopsea auto catre uzinele Dacia si Ford, insa doar pentru retusuri pe linia de fabricatie, nu pentru vopsirea integrala a automobilelor noi, afacerea fiind concentrata pe piata de refinish.

Vopsitoriile de grupa A (reprezentante auto oficiale) reprezinta aproximativ 19-20% din clientii KLAR Professional, iar restul sunt vopsitorii independente. In total, la nivelul intregii tari, exista circa aproximativ 3.000 de vopsitorii.

„Acum cativa ani am luat decizia de a fi furnizor pe piata de refinish. Este un segment mai interesant/profitabil pentru noi”, a spus Florescu.

Compania produce circa 1.000 tone vopsea/an.

Pregatirile pentru realizarea a noi produse au inclus investitii de circa un milion de euro, in decurs de un an si jumatate, in echipamente pentru modernizarea departamentului de cercetare si dezvoltare al KLAR Proffesional.

10 ani de KLAR Professional

In acest an KLAR Professional implineste 10 ani de activitate pe piata locala de profil.?KLAR ocupa prima pozitie in clasamentul furnizorilor de profil in functie de volumele desfacute pe piata, 41,5%, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de cercetare InterBiz, si locul doi in functie de valoarea vanzarilor, cu o cota de 20,5% intr-un sector evaluat la 25 milioane euro.

„Suntem multumiti de performantele anului in curs iar in 2014 vom urmari sa ne consolidam pozitia, odata cu cresterea volumelor atat pe piata locala cat si in Bulgaria si Moldova, unde produsele KLAR cumuleaza circa 10% din piata”, a declarat Gabriela Ghita, director de marketing KLAR Professional in cadrul Policolor.

Aniversarea a 10 ani de prezenta pe piata de profil a KLAR Professional si obtinerea certificarii calitatii au fost marcate si prin crearea filmului scurt-metraj „10 ANI DE BRAND. 48 DE ANI DE TRADITIE”, care puncteaza in premiera traditia lacurilor si vopselelor auto in Romania. Filmul cuprinde imagini de arhiva din perioada 1968-1976, care prezinta starea tehnologica si capacitatile de productie ale Policolor, precum si imagini actuale cu evolutia producatorului in domeniul sau.

KLAR Professional este divizia specializata in vopsele auto a Policolor, cel mai mare producator cu traditie pe piata din Romania (din 1965). Cu o istorie de peste 40 de ani in industria vopselelor auto, KLAR Professional este compania cu un nivel avansat de experienta in producerea de vopsele auto OEM, aftermarket si de sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor.

Grupul Policolor-Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona sud-sst europeana.

Segmentarea in volum a pietei de lacuri si vopsele auto (sursa - InterBiz / Policolor)

Segmentarea in valoare a pietei de lacuri si vopsele auto (sursa - InterBiz / Policolor)

Lasa un comentariu