Acasa Evenimente FOTO: Maserati Ghibli a fost lansat in Romania si a devenit cel mai accesibil model al marcii italiene

FOTO: Maserati Ghibli a fost lansat in Romania si a devenit cel mai accesibil model al marcii italiene

de Adrian Mitrea

Lansare Maserati Ghibli (sursa - Dragos Savu / Maserati Romania)

Maserati Ghibli – limuzina premium italiana creata sa concureze cu BMW Seria 5, Mercedes-Benz Clasa E, Audi A6, Infiniti M si Lexus GS – a fost lansata in Romania si este, oficial, cel mai accesibil model Maserati. Pretul de pornire este de 67.704 euro cu TVA, valabil pentru versiunea cu motor turbo diesel de 3 litri (275 Cai Putere). La evenimentul de lansare amfitrion a fost dansatorul Mihai Petre, iar printre invitati s-au numarat designerul vestimentar Catalin Botezatu si actrita Dana Rogoz.

Noul Ghibli reprezinta moment hotarator in istoria Maserati. Prezentat la Salonul Auto de la Shanghai la doar cateva luni dupa noul Quattroporte, Ghibli permite brandului Maserati sa ofere, in acelasi timp, doua berline in patru usi, pentru prima data in istoria sa.

Ghibli este mai scurt, mai usor, mai putin costisitor si mai dinamic decat nava amiral Quattroporte si reprezinta un punct forte al programelor Maserati ce prevad productia a 50.000 unitati pe an pana in 2015.

„Ghibli este primul autoturism Maserati din istorie ce este alimentat de un motor diesel. Propulsorul turbo V6 asigura sunetul, rafinamentul si placerea de a conduce specifice Maserati si ofera, in acelasi timp, un consum de combustibil mai mic de 6 litri/100 km in formula NEDC”, spune Maserati.

Cu modelul mai mare Quattroporte Ghibli are in comun arhitectura, inclusiv siguranta la impact, sasiul, schema suspensiilor si propulsoarele, dar este mai usor cu 50 kg si mai scurt cu 173 mm.

Ghibli poate avea roti motrice spate sau tractiune integrala. Versiunile acestea din urma poarta indicativul Q4.

Motorul turbo diesel V6 de 3 litri dezvolta 275 CP, iar cel pe benzina – tot V6 de 3 litri – este oferit in doua versiuni de putere, 330 CP si 410 CP. Variantele de 410 CP au indicativul S. Tractiune integrala poate avea doar versiunea pe benzina de top (410 CP) si se numeste Maserati Ghibli S Q4.

Poti descarca informatii complete despre fiecare versiuni in parte dand click pe numele modelului: Ghibli, Ghibli Diesel, Ghibli S, Ghibli S Q4.

De asemenea, de AICI poti descarca intreg comunicatul de presa pentru Maserati Ghibli.

Lasa un comentariu