Acasa Ford Uzina Ford Craiova va opri fabricatia de vehicule 13 zile in noiembrie, iar productia de motoare va fi pentru prima data oprita, timp de 8 zile

Uzina Ford Craiova va opri fabricatia de vehicule 13 zile in noiembrie, iar productia de motoare va fi pentru prima data oprita, timp de 8 zile

de Adrian Mitrea

Linie asamblare uzina Ford Craiova (sursa - Ford)

Uzina Ford din Craiova va opri fabricatia de vehicule timp de 13 zile in luna noiembrie, urmand ca 4.810 modele B-MAX sa nu fie produse, iar fabricatia de motoare este pentru prima data perturbata si ea, din cauza scaderii cererii, urmand ca timp de 8 zile sa fie oprita si productia de motoare, ceea ce inseamna un minus de peste 8.000 unitati care nu vor mai iesi pe portile uzinei din Craiova, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii Ford Romania.

Practic, vor fi 8 zile in noiembrie in care fabrica Ford din Craiova va fi oprita complet (Uzinele Vehicule si Motoare) si alte 5 zile in care va fi oprita doar productia de automobile, dar angajatii de la motoare vor lucra.

poze din uzina de vehicule / poze din uzina de motoare

Aceste intreruperi ale productiei vin pentru a ajusta fluxul de fabricatie la cererea din piata, atat pentru automobilele Ford B-MAX, cat si pentru motoarele EcoBoost de 1.0 litri si 1,5 litri.

Opririle de productie din noiembrie erau previzibile inca de la jumatatea lunii septembrie, cand Ford a anuntat ca productia va fi oprita in aceasta luna (septembrie), dar si in octombrie si, probabil, noiembrie. La acel moment nu se stia insa cum va evolua cererea exact si nu putea fi comunicat un calendar de lucru.

Aceeasi incertitudine planeaza acum asupra lunii decembrie, cand sunt mari sanse ca productia de masini si motoare sa fie oprita din nou la Craiova, un anumit numar de zile.

Ford a oprit productia de vehicule si in lunile septembrie (7 zile) si octombrie (13 zile) din acest an, insa fabricatia de motoare nu a fost perturbata pana acum.

Uzina Ford lucreaza cu o cadenta de 370 unitati B-MAX/zi si peste 1.000 motoare/zi (intre 1.000 si 1.2000 unitati – n.r.).

Lasa un comentariu