Acasa Rolls-Royce Rolls-Royce se gandeste foarte serios sa aduca pe piata un SUV

Rolls-Royce se gandeste foarte serios sa aduca pe piata un SUV

de Vlad Barza

(sursa - Rolls Royce)

Rolls-Royce, marca super-exclusivista din BMW Group, se gandeste in mod intens daca este o solutie sa lanseze un SUV, a spus seful companiei, la salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie). Ar fi cel mai scump SUV din piata daca ne gandim ca pretul masinilor marcii trece de 250.000 euro, scrie Automotive News.

„Ne gandim in mod intens sa intram pe segmentul SUV”, a spus seful companiei, Torsten Mueller-Oetvoes. „Segmentul SUV este foarte interesant. A fost incredibil de stabil in criza si cred ca se va dezvolta o nisa de lux”, a explicat el.

Oficialul se gandeste cu siguranta la super bogatii din tarile arabe, Rusia si China, care ar da oricat pentru a avea o masina pe care nu o are (aproape) nimeni. Bentley va lansa in cativa ani controversatul sau SUV, Maserati a anuntat si ea planuri similare, iar Lamborghini isi pune si ea mari sperante in segment.

Este foarte posibil ca SUV-ul de la Rolls-Royce, daca va fi produs, sa fie cel mai scump din piata, cel de la Bentley estimandu-se ca va costa cam 160.000 euro, iar cel de la Rolls-Royce poate trece lejer de 250.000 euro.

Rolls-Royce a facut primul pas, iar designerii pregatesc primele schite pe care conducerea le va analiza si va decide daca un astfel de model se poate integra in imaginea marcii.

Marca auto de lux Rolls-Royce, detinuta de BMW Group, a vandut 3.575 automobile noi in 2012, cea mai ridicata valoare din istoria de 108 ani a companiei. Fata de vanzarile de acum cinci ani (2008), Rolls-Royce a vandut anul trecut un numar dublu de masini.

Rolls Royce Ghost, in standul de la Frankfurt (sursa - Rolls Royce)

Lasa un comentariu