Acasa Design Chris Bangle: Designul auto are o mare nevoie de schimbare, insa ea pur si simplu nu se intampla

Chris Bangle: Designul auto are o mare nevoie de schimbare, insa ea pur si simplu nu se intampla

de Vlad Barza

Chris Bangle (sursa - BMW)

Designerii auto sunt intr-un fel blocati in trecut si, desi este nevoie de o schimbare consistenta, ea nu se petrece, a spus intr-un interviu pentru Automotive News Chris Bangle, legendarul designer care si-a pus 17 ani amprenta asupra gamei BMW.

El spune ca designerii auto sunt blocati intr-un fel de faza de „manierism” fiindca se bazeaza pe aceleasi elemente si abordari ca in trecut, refuzand nmodernizarea.

„Este nevoie de o schimbare, insa ea pur si simplu nu se intampla”, spune el, adaugand ca multi designeri auto vorbesc despre inovatie, insa mai nimeni nu pune si in practica ce spune.

„Conceptele auto de azi nu fac decat sa anticipeze urmatorul model de serie care va iesi de pe liniile de productie. Asta inseamna inovatie? Clar nu!. Iar la final, exact asta impiedica designul auto sa treaca intr-o noua era”, crede el.

Chris Bangle s-a nascut in statul american Ohio in urma cu 57 de ani. Intre 1981 si 1985 a lucrat la Opel, au urmat cativa ani la Fiat, iar intre 1992 si 2009 a lucrat la BMW, unde a influentat enorm designul intregii game. Din 2009 Bangle are propria companie.

Bangle spune ca a primit diverse oferte de la mari producatori, insa le-a refuzat. „Designul auto este o activitate care te consuma, iti tine spiritul captiv intr-un mod incredibil de puternic. Nu il poti face part-time, trebuie sa-l faci din toata inima fiindca altfel nu iese bine”.

Lasa un comentariu